Diyarbakırlı akademisyenler dünya listesinde!

Diyarbakırlı akademisyenler dünya listesinde!

Kaynak:Haber Merkezi

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” 2023 yılı sonuçları açıklanırken, Diyarbakır Dicle Üniversitesinden 11 akademisyen listede yer aldı.

AMİDA HABER - Stanford Üniversitesi araştırmacılarının SCOPUS indeks veri tabanına göre toplam atıf sayısı, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı ve nitelikli yayın sayısı gibi uluslararası kriterler kullanarak hazırladığı ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ için 22 bilimsel alan ve 174 alt alanda çalışma gerçekleştirildi. Listede Diyarbakır Dicle Üniversitesinden 11 akademisyen yer aldı.

‘Bizi gururlandırdı’

Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat listede yer almayı başaran akademisyenleri tebrik ederek “Bilim dünyasında Üniversitemizi ve ülkemizi üst sıralara taşıyacak çalışmalar yapılmasını teşvik ediyoruz. Akademisyenlerimizin başarısı bizi gururlandırıyor. Bilime katkı sağlayan tüm akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.

Listeye girmeyi başaran bilim insanları şu şekilde:

dicle-universitesi-akademisyen-odul.jpg

“Kariyer Boyu Etki” kategorisinde;

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Pişkin, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kılıçkap, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Güzel.

“Yıllık Etki” kategorisinde;

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Oruç, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Pişkin, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kılıçkap, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Özgür Değertekin, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Abdullah Yılmaz, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Önen.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine dair daha fazla bilgi almak için Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından yayımlanan ilgili rapora bu linkten https://doi.org/10.17632/btchxktzyw.7 ulaşabilirsiniz.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.