Diyarbakırlı veli başvurdu: Tüm öğretmen ve öğrencileri ilgilendiriyor!

Diyarbakırlı veli başvurdu: Tüm öğretmen ve öğrencileri ilgilendiriyor!

Diyarbakır’da bir lise öğrencisinin velisi, 80 dakikalık blok derslerin öğrencileri yorduğunu belirterek, düzenleme yapılmasını istedi. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), uygulamaya son verilmesi yönünde Bakanlık ve Valiliğe tavsiye kararında bulundu.

AMİDA HABER- Türkiye’nin bir çok ilinde uygulanan 80 dakikalık blok derslerle ilgili Diyarbakır’da önemli bir gelişme yaşandı.

Öğrenci Velisi KDK'ye başvurdu

lise.jpeg

Diyarbakır’da bir lise öğrencisinin velisi, mevcut 80 dakikalık blok derslerin öğrencileri yorduğunu ve eğitimin kalitesini düşürdüğünü belirterek, bu duruma itiraz etti. Veli, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışının benimsenmesi gerektiğini belirterek, 40 dakikalık dersler ve 15 dakikalık teneffüslerin öğrenciler için daha faydalı olacağını savundu. Diyarbakır İl Milli Eğitim ve Valilik söz konusu talebi karşılamaması üzerine öğrenci velisi KDK'ye başvuruda bulundu.

Milli Eğitim ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararı

lise1.jpg

Yapılan başvuruyu değerlendiren KDK, blok ders uygulamasının öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışına uygun olmadığı tespitine vardı. Kurum, bu uygulamanın eğitimde verimliliği düşürdüğünü ve öğrencilerin dikkatini toplamalarını zorlaştırdığını belirtti. KDK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği’ne, blok derslerin öğrencilerin lehine olacak şekilde düzenlenmesi için tavsiye kararında bulundu.

Blok dersler öğrenci odaklı bakış açısıyla yürütülmeli

KDK'nin kararında, eğitim-öğretim faaliyetlerinin öğrenci odaklı bir bakış açısıyla yürütülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Öğrencilerin derslerden maksimum verim alabilmesi için, dikkatlerini toplamalarını sağlayacak ve aktif öğrenmeyi teşvik edecek bir programın hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekildi. Bu kapsamda, blok derslerin istisnai durumlarda uygulanması ve eğitimin genelinde öğrenci merkezli bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.