Eğitim-Sen yeni müfredata rest çekti: Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz!

Eğitim-Sen yeni müfredata rest çekti: Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından onaylanan tartışmalı yeni eğitim müfredatına tepkiler devam ediyor. Eğitim-Sen Başkanı, “Gerekirse çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi.

AMİDA HABER - Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bileşenlerin müfredatın geri çekilmesi için gerekirse çocuklarını okula göndermeme eylemi yapacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önerildiği günden bu yana tartışmalara neden olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” isimli yeni müfredatı dün onayladı.

Yeni müfredat bilimsellikten uzak olması, soyut kavramlara yönelmesi ve dini nitelikli ifadelerin ağırlıkta olması gerekçesiyle eleştiriliyor.

Protestolar okullar açılana kadar devam edecek

Müfredatın onaylamasının ardından Cumhuriyet TV yayınına katılan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yeni müfredatın geri çekilmesi için yapacakları geniş katılımlı protestolara değinerek şunları söyledi:

“Geniş tabanlı bir eylemlilik programı açıklayacağız. CHP, Dem Parti, Sol Parti, EMEP, TİP, çeşitli meslek odaları, sendikalar, Laiklik Meclisi toplantımızda yer aldı. Okulların açılma dönemine kadar protestolarımız sürecek. Gerekirse böyle bir müfredat varsa 'çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz' kampanyası başlatacağız”. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.