MEB’in tartışmalı müfredatı onaylandı

MEB’in tartışmalı müfredatı onaylandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ve tartışmalara neden olan yeni eğitim müfredatı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onayladı.

AMİDA HABER – Yeni müfredatın onaylandığını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli duyurdu.

67 bin 284 görüş ve öneri alındı

Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Muhalefet partileri MEB'in hazırladığı yeni müfredat için, “Ders programı değil, parti programı” yorumları yaparak tepki göstermişti.

Dini referanslar eleştiri konusu olmuştu

Müfredatta en çok derslerde dini referansların yapılması, “Atatürk ve Cumhuriyetin" seyreltilmesi ve “Cihat, kamil insan” ifadelerinin ders kitaplarına girmesi ana muhalefet partisi tarafından eleştirilmişti.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.

Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanan yeni öğretim programlarına, makam onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecek. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.