İran: ‘İsrail karşılık vermezse operasyonumuz sona ermiştir’

İran: ‘İsrail karşılık vermezse operasyonumuz sona ermiştir’

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, gece İsrail’e gerçekleştirilen balistik füze saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir” dedi.

AMİDA HABER - İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi yaptığı açıklamada, “İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir. Aksi takdirde tepkimiz çok daha güçlü ve sert olacaktır” ifadelerini kullandı.

Arakçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BM genelgesinin 51. Maddesi kapsamında meşru müdafaa hakkımızı kullanarak sadece Gazze ve Lübnan'daki soykırımdan sorumlu askeri ve güvenlik noktalarını hedef aldık. Yaklaşık iki ay boyunca Gazze'de ateşkes sağlanması için büyük bir itidal gösterdikten sonra bu adımı attık” dedi.

‘Operasyonumuz sona ermiştir’

iran-israil-saldiriee.webp

İranlı bakan, “İsrail rejiminin karşılık vermemesi halinde operasyonumuz sona ermiştir. Aksi takdirde tepkimiz çok daha güçlü ve sert olacaktır. İsrail'in destekçilerine, bu çılgınlığa dahil olmak yerine Tel Aviv'deki savaş kışkırtıcılarını dizginlemek için artık büyük bir sorumluluk düşüyor” diye devam etti.

Netanyahu: İran büyük hata yaptı, bedelini ödeyecek

2024/08/05/netanyahu.jpg

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, İran’ın, saldırıyla büyük bir hata yaptığını belirterek, “İran’ın füze saldırısının başarısız olduğunu” savunarak misilleme sözü verdi.

Netanyahu, sosyal medyadan şöyle dedi: “İran, bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek. İran rejimi, kendimizi savunma ve düşmanlarımıza misilleme yapma konusundaki kararlılığımızı anlamıyor”.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.