Kahraman: Eğitim sekteye uğratılmasın

Kahraman: Eğitim sekteye uğratılmasın
Deva Partisi Diyarbakır Eğitim İşleri Başkanı Bölge Koordinatörü Meral Kahraman, depremden dolayı uzaktan eğitime karar verilmesini eleştirdi. Kahraman, “Yeniden düşünülmelidir” dedi.

AMİDA HABER- DEVA Partisi Diyarbakır Eğitim İşleri Başkanı Bölge Koordinatörü Meral Kahraman yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili vuran depremden dolayı yüksek öğretim kurumlarında uzaktan eğitime geçilmesini eleştirdi.

Yeniden düşünülsün

Kahraman, “Elbette ki depremden etkilenen insanların temel barınma ihtiyaçlarının giderilmesi hayati düzeyde önemlidir. Ancak ülkemizin farklı yerlerinde binlerce otel, misafirhane ya da farklı barınma tesisleri dururken doğrudan ülkenin eğitimini sekteye uğratacak bir hamle olarak yükseköğretim yurtlarının öncelenmesi ve üniversite öğrencilerinin bir dönem boyunca uzaktan eğitim yoluyla eğitimlerine devam edilmesine karar verilmesi yeniden düşünülmesi gereken bir husustur. Deprem başta olmak üzere toplumsal yaşamı etkileyen birçok olayın nitelikli bir eğitimle çözülebileceği gerçeğini unutmamak gerekmektedir. Pandemi sürecinden dolayı iki yılı aşkın bir süre eğitime ara verilmesinin henüz sona erdiği bir dönemde ilk olarak eğitimin sekteye uğratılması üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini ısrarla vurguluyoruz” dedi. Foto: Şeyhmus Kuyumcu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.