LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı: İşte merak edilenler?

LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklandı: İşte merak edilenler?

Kaynak:NTV

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları erişime açıldı.

AMİDA HABER - Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 29 Temmuz'da açıklanan birinci nakil sonuçlarının ardından bugün de yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları erişime açıldı.

LGS 2. nakil sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığındaydı. 2. nakil tercihleri için adaylar 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirmişti.

MEB üzerinden sorgulama yapılacak

2024/04/12/lise1.jpg

MEB takvimine göre bugün açıklanacağı belirtilen Lise 3. yerleştirme sonuçları erişime açıldı. Adaylar e okul ve MEB üzerinden sorgulama yapabiliyor. LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarına "meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Boş kontejan için 6 - 14 Ağustos

2024/06/02/sinav-lgs1.jpg

İkinci nakil yerleştirme sonuçlarının ardından 6 - 14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Böylece 16 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak.

Yatılılık başvuruları 19-23 Ağustos'ta

Okul ve kurumlar yatılılık başvuruları da ağustosta alınacak. Başvurular, 19 ile 23 Ağustos'ta okul ve kurumlara yapılacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.