"Öğrenciler telefonları sadece iletişim amaçlı kullanmalı"

"Öğrenciler telefonları sadece iletişim amaçlı kullanmalı"
Çocukların yaz tatili boyunca dijital bağımlılık, bilgisayar oyunları ya da sosyal medya platformlarına maruz kaldığını ifade eden eğitimci Mehmet Kolsuzoğlu, öğrencilerin eğitim öğretim döneminde sadece iletişimi sağlamak amacıyla telefon kullanmaları gerektiğini belirtti.

Tüm Türkiye'de 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Okullarda yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseliler için ilk zilin çalınmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaptı.

Yaz tatilinde boş vakitlerin genellikle dijital ortamlarda değerlendirildiği dönem, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sona erdi.

Yaz tatilinde öğrencilerin bilgisayar oyunları ya da sosyal medya platformlarında meşgul olmasıyla ilgili konuşan eğitimci Mehmet Kolsuzoğlu, yeni dönemde akıllı cihazlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

"SADECE İLETİŞİM AMAÇLI TELEFONLARI KULLANMALI"

Eğitim öğretim döneminde sosyal medyadan uzaklaşmak gerektiğini ifade eden Kolsuzoğlu, "Güzel bir yaz tatilinden sonra öğrencilerimize ödüller tatil, bilgisayarları sınırsız internet verdik. Şu an eğitim öğretime başladık. Sosyal medyayı artık azaltıp kısıtlamak gerekiyor. Öğrencilerin sadece iletişim amaçlı telefonları kullanmalı, akıllı cihazlardan uzak kalmaları daha iyi olur. Eğitimi dışında televizyon, telefon tablet gibi cihazlardan uzak durmaları öneriyoruz. Bu alanlar ister istemez çok zaman harcıyorlar. Biz kendi eğitim kurumlarımızda sabah 8.30 gibi başlayıp akşam 5.30’a kadar kesinlikle herhangi bir akıllı cihaz kullandırmıyoruz. Kullandırdığımız zamanlarda eğitim, ders videolarını belli bir sürede kontrollü yapıyoruz." dedi.

"AKILLI TELEFONLARDA UZAK DURMASI GEREKİYOR"

Telefonların, öğrencilerin zamanlarının en güzel vakitlerini aldığını söyleyen Kolsuzoğlu, "Tamamen uzaklaşması değil, belli aralıklarla ve zaman dilimlerinde kullanılmasını daha takdir ediyoruz. Günlük hayatta telefonlar bizim en güzel zaman dilimlerimizi alıyor. Bir sosyal medya girdiğimizde saatlerimizi alabiliyor. Sınav öğrencisinin özellikle akıllı telefonlarda uzak durması gerekiyor. Böylelikle çocuğumuz zamanını daha verimli kullanabilir. Bir gün telefonumuzu hiç kullanmadan bakarsak, zamanımızın ne kadar çok olduğunu görürüz." şeklinde konuştu.

"SINAV ÖĞRENCİSİNE AKILLI TELEFON VERİLMEMELİDİR"

Öğrencilerin ne yapması gerektiği ile ilgili önerilerde bulunan Kolsuzoğlu, "Öğrenciler zorlanacaklalar ama sınav öğrencisine akıllı telefon verilmemelidir.  Ne kadar dikkat etsek de kullanabilirler, bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için çocuklarımızı akıllı telefonlardan uzak tutmalıyız. Sadece iletişim amaçlı kullanılan telefonlar da var. Bu şekilde yapılan bir işlem ufak da olsa faydalı olur." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.