Öğrencilerin dikkatine: Uzman isimden tercih yapacak adaylara uyarı

Öğrencilerin dikkatine: Uzman isimden tercih yapacak adaylara uyarı
2023 YKS sonuçları açıklandı. YKS’ye başvuran 3 milyon 527 bin 466 aday var. Bu adaylar arasından sınav puanı hesaplananlar tercih yapma şansına sahip olacak. Eğitimci Arslan Özdemir önemli uyarılarda bulundu.

AMİDA HABER- 2023 YKS sonuçları açıklandı. Diyarbakır’da bulunan İvme Eğitim kurumları Eğitim koordinatörü ve aynı zamanda Amida Haberin Köşe yazarı olan Eğitimci Arslan Özdemir tercihler konusunda bazı uyarılarda bulundu.

Uzman Özdemir’in bazı uyarıları:

Üniversite tercihleri akademik başarınız için en çok dikkat etmeniz gereken adımlardan biridir. Hayatınızın en önemli kararlarından biri olacak bu tercihler, hangi üniversiteye gideceğinizi, hangi bölümü okuyacağınızı ve hangi mesleği seçeceğinizi belirler. Yani hayatınızın geri kalanını nasıl yaşayacağınız konusunda üniversite tercihleri belirleyici olur. Bu nedenle üniversite tercihi yaparken dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tercih kılavuzunu ayrıntılı bir şekilde okumalısınız. Özel şartları ve sıralama isteyen bölümleri iyice araştırıp bilgi sahip olmalısınız.

YKS tercihleri yapılırken dikkat edilmesi gereken kurallar:

Tercih listesi hazırlarken önceliklerinizi ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Okumak istediğiniz bölümün ve üniversitenin özelliklerini iyice araştırmalısınız.

Seçmek istediğiniz bölümün iş olanakları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Üniversitedeki akademisyenleri araştırmalısınız.

Üniversitenin bulunduğu konum ve kampüs gibi fiziksel olanakları değerlendirmelisiniz.

Seçmeyi düşündüğünüz üniversitenin burs, staj, Erasmus ve yurtdışı olanakları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Başarı sıralamanızı dikkate alarak puanınıza göre değil, sıralamanıza göre tercih yapmalısınız.

Tercih listesinde sıralamanın önemli olduğunu bilmeli ve ilk sıralara daha çok istediğiniz üniversiteleri ve bölümleri yazmalısınız.

Üniversite sınav sıralamanızın çok üstünde üniversiteleri listeye yazmamalısınız. Sıralamanızdan birkaç bin yüksek, sıralamanızla hemen hemen aynı ve birkaç bin düşük üniversitelere öncelik vermelisiniz.

Üniversite ve bölüm tercihi için toplamda 24 hakkınız vardır. Bu hakları oldukça dikkatli ve özenli kullanmanız son derece önemlidir.

Tüm tercih haklarınızı doldurmak zorunda değilsiniz. Okumak istediğiniz üniversiteler ve bölümleri sıraladığınızda liste dolmuyorsa, doldurmak için istemediğiniz üniversite ve bölümleri yazmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.