Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği atama sonuçları açıklandı

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği atama sonuçları açıklandı
2023 Mart sözleşmeli öğretmen atamaları sonuçları açıklandı. Gözler şimdi atama ekranında. sonuçlar e-Devlet kapısından öğrenilebilecek. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde.
MEB

’de çeşitli nedenlerle boşalan pozisyonlara ilişkin ek atama işlemleri tamamlandı. Öğretmen adaylarının merakla atama sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

MEB'den yapılan son dakika açıklamasında, adayların öğretmen atama sonuçlarını personel.meb.gov.tr internet adresinden e-Devlet şifreleri ile sorgulayabilecekleri belirtildi. Gözler şimdi ek öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı e-Devlet'te. İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

1/4MEB ek öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu son dakika açıklama ile yanıt buldu. 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında yapılan ek öğretmen atamaları sona erdi.

Adayların merakla beklediği MEB ek öğretmen atama sonucu sorgulama ekranı e-Devlet ve personel.meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Ek öğretmen atama sonuçları e-devlet şifreleri ile sorgulanabilecek. İşte, 2023 Mart ek öğretmen atama sonucu öğrenme ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Ek öğretmen atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi doğrultusunda 2023 Mart sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan 581 pozisyona ek atama işlemi gerçekleştirildi.

Atama sonuçlarına Millî Eğitim Bakanlığının "personel.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

2023 Mart ek öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir?

Adaylar ek öğretmen atama sonuçlarını e-Devlet hesabı üzerinden şifreleri ile sorgulayabilecekler.

Yeni ek öğretmen ataması olacak mı?

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin bir soru üzerine "Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili detaylı konuşacağız ama hepsini anlıyorum, kuşkusuz üniversite lisans programlarından mezun oldular, aileleri beklenti içinde, kendileri beklenti içinde... Biz de nihayetinde millî eğitim ailesine yeni fertlerin katılmasını arzu ediyoruz ama bunun hepsinin bir prosedürü var, elimizden geldiğince o arkadaşların problemlerini de çözeceğiz." şeklinde konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.