Promosyon önerisi: Özel okul çalışanları ve ücretli öğretmenler de yararlansın

Promosyon önerisi: Özel okul çalışanları ve ücretli öğretmenler de yararlansın
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), özel okullarda çalışan öğretmenler, usta öğreticiler, idari personel ve ücretli öğretmenlerin promosyon ödemesinden yararlanması çağrısında bulundu.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da bazı kurumlar bankalarla promosyon konusunda anlaşmaya varırken, bazı kurumların görüşmeleri sürüyor. Kentte kamu ve özel kurumlarda çalışan binlerce kişi ise bu promosyon anlaşmasından yararlanamıyor. Merkezi Diyarbakır’da bulunan DİERG dikkat çeken bir öneride bulundu.

Promosyon ücreti talep etsinler

DİERG tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle, “Resmi kurum yetkilileri personel maaş ödemelerini yapmak isteyen bankalarla pazarlık yapıyor ve en yüksek miktarı öneren bankayla birkaç yıllık anlaşma yapılıyor. Özel okul personeli, Halk Eğitim Merkezleri’nde (HME) usta öğreticiler ve ücretli öğretmenler için de bankalar promosyon ödemesi yapmalıdır. Eğer bu personelin hak ettiği promosyon miktarını kurum yöneticileri alıyorsa (doğrudan promosyon alınmasa bile başka avantajlar da sağlanıyor olabilir), bu kamuoyuna açıklanmalıdır. Almıyorsa, tıpkı devlet kurumları gibi diğer kurumların yöneticileri de personeli için bankalardan promosyon talep etmelidir.

Bu ayrımcılık sona ermelidir

Eğitimin en önemli bileşenlerinden olan öğretmenler devlet ve özel okul ayrımına uğramaksızın her bir iyileşmeden ve ek ücretten faydalanmak hakkıdır. Promosyon ücreti pazarlığının ve alımının doğru olup olmadığı asıl tartışılması gereken konu olmasına rağmen, mevcut işleyişte promosyon uygulamasında da özel okul, HME personelinin ve ücretli öğretmenlerin de mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Sendikal haklardan yoksun olan, sendikaların da ilgilenmediği ve geniş bir kesimi oluşturan öğretmen ve personelin maruz kaldığı her bir ayrımcılık sona ermelidir.

Ücretli öğretmenler dahil edilmeli

Diyabakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), sadece özel okul personeline değil, Halk Eğitim Merkezleri’nin usta öğreticilerine ve devlet okullarında ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlere de promosyon ödemesinin mutlaka yapılması gerektiğini belirtmektedir” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.