Üniversiteye başlayacak çocukların ebeveynlerine tavsiyeler!
Ebeveynlerin çocuklarını üniversite kayıtlarını yaptıktan sonra kendi hallerine bırakmamaları ve takip etmeleri uyarısında bulunan Eğitimci Yazar Dr. Orhan Ay, "Ebeveynlerin, 'Çocuğum üniversiteye gitti deyip onları yalnız bırakmasınlar. Sık sık onların takibatını yapsınlar. Nereye gidiyor, kiminle arkadaşlık kuruyor, hangi ortamlara girip çıkıyorlar? Mutlaka bilmeleri gerekiyor.' dedi.
"Ebeveynler benim çocuğum üniversiteye gitti deyip onları yalnız bırakmasınlar"
Aksi durumda çocuklarının farklı bir durum, farklı bir yapıyla karşılarına çıkabileceğine dikkat çeken Dr. Ay, müspet bir şekilde gönderdikleri çocuklarının bize ait olmayan bir ruh yapısı, bize yabancı bir kültür, kılık kıyafet, şekli değişmiş halde karşımıza çıkabileceklerini, bu durumunda bizi üzebileceğine dikkat çekti.
"Öğrencilerin kiminle arkadaşlık yaptıkları, kiminle kaldıkları çok önemlidir"
Bugün itibarı ile üniversite kayıtlarının başladığını hatırlatan Eğitimci Yazar Dr. Orhan Ay, "Öncelikle üniversiteyi kazanan öğrencilere başarılar diliyorum. Üniversiteyi kazanmak başarıdır ama üniversite ortamında öğrenci, verimli bir şekilde zamanı değerlendirip başarısını taçlandırabilir. Öncelikle üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz barınma ihtiyaçlarını gidermeleri gerekiyor. Gerek devlet yurtları olsun gerek öğrenci evleriyle bu ihtiyaçlarını giderebilirler. Ancak öğrencilerin şu hususa dikkat etmeleri gerekiyor. Kiminle arkadaşlık yaptıkları, kiminle kaldıkları çok önemlidir. Dinimize düşmanlık eden, gelenek ve göreneklerimize karşı olan organize yapılarla beraber olmamaları gerekiyor. Zira biz biliyoruz ki 'bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim' desturundan hareketle iyi arkadaş, iyi bir çevre ile olmak üzerimizde iyi bir etki yaratacaktır." uyarısında bulundu
"Öğrenciler kendilerini kötü yola sevk edecek arkadaş ve organize yapılardan uzak durmalı"
Üniversite öğrencilerinin kendilerini kötü yola sevk edecek arkadaş çevrelerinden ve organize yapılardan uzak durmaları uyarısında bulunan Dr. Ay, "Gerek öğrenci evleri gerek yurtlarda olsun bu tür kişilerle beraber olmamaya dikkat etsinler. Üniversite, ilimin ve bilimin konuşulduğu, araştırıldığı ortamlardır. Böyle bir ortama gittiğimiz vakit gelecekte iş hayatına atıldığımızda başarılı ve donanımlı olabilmek için kendimizi geliştirmemiz lazım. Üniversitelerde bireysel geliştirme daha çok ön plana çıkıyor. Kardeşlerimiz bol bol kitap okumalı, kendi alanları ile ilgili bilimse araştırmalar yapmalıdırlar. Bilimsel tartışmaların tapıldığı kongreler ve sempozyum gibi aktivitelere katılarak zamanlarını dolu dolu geçirsinler." önerisinde bulundu
"Üniversitede gerek İslami gerek kültürel etkinliklerle zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz "
Üniversite ortamında kendilerini çok boşlukta bırakmamaları önerisinde bulunan Dr. Ay, "Bu durum hem ruh sağlı açısından hem de beden sağlığı açısından önemlidir. Peki, ne yapacağız, bu bol zamanı nasıl değerlendireceğiz? Bir takım sportif aktivitelerle gerek İslami gerek kültürel etkinliklerle zamanı çok iyi değerlendireceğiz. Bunu yaptığımız vakit zihinsel ve bedensel sağlığımızı korumuş oluruz. Hem de kötü ortamlardan uzaklaşmış oluruz. Öğrencilerimiz kendilerine iyi arkadaş ortamı kurup bilimsel ve sosyal çalışmalar yapmaları gerekiyor. Kendilerini bireysel olarak geliştirmeleri için çok önemli bir husus, bunu nasıl yapabilirler? Üniversite kulüpleri üzerinden gerek çevreye gerek insanlığa faydalı işler yapılabilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.