YKS tercihleri için geri sayım başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır?

YKS tercihleri için geri sayım başladı: YKS tercihleri nasıl yapılır?

Kaynak:Basın Bülteni

Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS tercih süreci devam ediyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

AMİDA HABER - Tercih listelerini hazırlayan üniversite adayları, "YKS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlıyor ve ne zaman bitiyor" sorularının yanıtlarını başta Google olmak üzere arama motorlarında araştırıyor. YKS tercihleri, bugün (25 Temmuz 2024 Perşembe) başlayacak ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü sona erecek.

2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS ) tercihleri için belirlenen süre, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarını şekillendirmeleri açısından büyük önem taşıyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler tercih yapma sürecine giriyorlar. Genellikle, tercih dönemi ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında gerçekleşir ve bu süre zarfında adaylar, tercih ettikleri üniversite ve bölümleri sisteme girebilirler. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor? ÖSYM Üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

tercih-zamani.jpg

ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında 2024 YKS tercih tarihleri belli oldu. Buna göre; YKS tercihleri 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS tercihleri ne zaman bitecek?

tercih-takvimi.jpg

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek.

YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

tercih-ais.jpeg

YÖK Atlas programında "Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı" ile "Meslek Atlası" modüllerinin yanı sıra "Üniversitelerimiz", "Lisans / Önlisans Atlası", "Mezun Başarı Atlası", "Net Sihirbazı" ve "Tercih Listem" gibi modüller de yer alıyor.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YKS tercih hakkı kaç tane?

tercih-tablosu.jpeg

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını "puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalı. Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen bir programa tercih listesinde yer vermemeli. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmeli.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.