YÖK’ten yapay zeka hamlesi: Dicle Üniversitesi de var

AMİDA HABER - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Malatya’da İnönü Üniversitesi’nin 50. yıl etkinliğinde yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapay zeka temelli lisans ve ön lisans programlarının büyük ölçüde yaygınlaştırıldığını duyurdu. Geçen yıl 20 üniversitede başlatılan bu eğitimlerin, bu yıl itibarıyla 80 üniversitede hayata geçirileceği bildirildi. Öte yandan Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi de, yapay zeka entegrasyonu için harekete geçti.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde GET UP Sempozyumu
Dicle Üniversitesi’ne dijital atılım desteği
Yeni eğitim programları arasında yer alan üniversitelerden biri de Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi oldu. Bölgesel kalkınma ve teknoloji odaklı eğitim hedefiyle hareket eden üniversitenin, yapay zeka odaklı eğitimle dijitalleşme yolunda önemli bir adım atması bekleniyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi, yeni nesil teknolojilere uyum sağlayarak bölgedeki genç nüfusa gelecek vaat eden alanlarda eğitim imkanı sunacak.
Dicle Üniversitesi: Yapay zeka entegrasyonu öncelikli hedef
Dicle Üniversitesi önceki gün 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi Celal Güzelses Salonu’nda düzenlenen “Geleceğe Açılan Kapı: Üretken Yapay Zeka ve Üreten Kütüphaneler” başlıklı bir konferansa ev sahipliği etti. Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, konferansta teknolojiyi bilgi üretiminde bir kaldıraç olarak gördüklerini ifade ederek, dijitalleşen dünyada bilginin önemine vurgu yaptı. Coşkun, yapay zekanın eğitime entegrasyonunun üniversitenin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.
Yapay Zeka, sağlık ve tarımda da etkili olacak
YÖK Başkanı Özvar, yalnızca mühendislik ve bilişim alanlarında değil, sağlık, ziraat ve tarım gibi sektörlerde de dijitalleşmeye yönelik programların yaygınlaştırılacağını belirtti. Bu alanlarda da yapay zeka temelli yeni programlar açılarak, Türkiye’nin geleceğe hazırlıklı nesiller yetiştirmesi hedefleniyor.
Üniversitelerden katkı bekleniyor
YÖK, üniversitelerden bu dönüşüm sürecine aktif katkı sağlamalarını bekliyor. Özvar, “Üniversitelerimizin bu alanlarda öncü çalışmalara imza atmalarını ve özgün projeler geliştirmelerini istiyoruz” dedi. Açılan yeni programlarla hem akademik hem de sektörel düzeyde yapay zekanın Türkiye’de daha yaygın ve etkin kullanılması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.