Asgari ücrette yeni senaryo: O rakamı geçmeyecek!

Asgari ücrette yeni senaryo: O rakamı geçmeyecek!

Kaynak:Haber Merkezi

Enflasyonla birlikte alım gücü düşmeye devam ediyor. Milyonlarca çalışanın gözü 2025’ten itibaren geçerli olacak asgari ücret zammında. Enflasyon rakamlarının yılsonu yüzde 40’larda olması beklenirken, zammın bu rakamın altında olacağı belirtiliyor.

AMİDA HABER - Asgari ücret zammının özellikle düşük tutulacağını ifade eden ekonomistler, yapılacak zam oranının birçok sektörü etkilemesini gerekçe olarak gösteriyor.

Çalışanlara verilecek zam oranının yılbaşından itibaren özellikle gıda fiyatları ve vatandaşların diğer temel ihtiyaçlarına yansıtılacağı düşünülüyor.

2024/06/26/asgari-ucret.webp

Yeni senaryo masada

Bu durumun iktidarın ekonomi kurmayları tarafından değerlendirildiğini ifade eden Türkiye Gazetesi Ekonomi yazarı İsa Karakaş, asgari ücret için yeni bir senaryonun masada olduğunu söyledi.

İsa Karakaş’ın 2025 yılı asgari ücret zammı hakkında paylaştığı bilgilere göre, asgari ücretin 20.000 TL ile 22.500 TL arasında olacağını belirtti.

2024/09/17/asgari-calisan.jpg

Kesin rakam verdi

Karakaş, "Kesin konuşuyorum, asgari ücret 22.500 lirayı geçmeyecek" diyerek, ayrıca, işverenlerin 500 dolar sınırına vurgu yaptığını ve bu sınırın aşılmayacağını sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.