Bayram’dan sonra binlerce emeklinin maaşı kesilecek: İşte nedeni?

Bayram’dan sonra binlerce emeklinin maaşı kesilecek: İşte nedeni?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı sonrası 50 binden fazla emeklinin maaşını kesileceği duyuruldu.

AMİDA HABER - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı'ndan sonra 50 binden fazla emeklinin maaşını keseceğini duyurarak, usulsüz emeklilik hakkı elde eden kişilere yönelik geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını açıkladı.

SGK yetkilileri, her ay 16 milyon vatandaşa emekli maaşı ödemesi yaptıklarını ancak bazı kişilerin usulsüz yollarla emeklilik hakkı elde ettiğinin tespit edildiğini belirtti.

SGK müfettişleri tarafından yürütülen incelemelerde, herhangi bir işte çalışmadıkları halde kendilerini çalışıyormuş gibi göstererek prim ödeyen ve sisteme kayıt olan binlerce emekli tespit edildi.

Sahte sigortalıların emeklilikleri iptal olacak

SGK, usulsüz emekli maaşı alanların yanı sıra sahte sigorta ile emeklilik hakkı elde eden kişilere yönelik de harekete geçti. Emeklilik için gerekli prim gün sayısını tamamlamak amacıyla sahte sigorta yaptıranlar titizlikle incelenecek.

2024/04/22/emekli-maasiii.jpg

İncelemeler sonucunda sahte sigortalılık süresi tespit edilen kişilerin toplam prim gün sayılarından bu süre düşülecek ve emeklilikleri iptal edilecek. Ayrıca SGK tarafından bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak.

SGK ayrıca sahte sigorta ile emekli olduğu belirlenen kişilerin emekli maaşları kesecek ve daha önce yapılan ödemelerin yasal faiziyle birlikte geri ödenmesini talep edecek. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.