Özel’den emekli mitinginde normalleşme ve ‘gulyabani’ vurgusu

Özel’den emekli mitinginde normalleşme ve ‘gulyabani’ vurgusu
CHP lideri Özgür Özel Ankara’da gerçekleştirilen 'Büyük Emekli Mitingi'nde iktidara seslenerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi politikasını eleştirdi.

AMİDA HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilen Büyük Emekli Mitingi’nde bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "IMF’nin hayaleti aramızda dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabaniyi al saraya götür." dedi.

‘Ekonomi normalleşmeden Türkiye normalleşemez’

Özel iktidara geldiklerinde emekli maaşını önce asgari ücret sonra da asgari ücretin bir buçuk katına çıkaracaklarını ifade ederek,"Türkiye siyasetindeki herkese söylüyorum normalleşmeye Türkiye’nin ihtiyacı var ama emeklinin ekonomisi normalleşmeden Türkiye normalleşemez.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasının satır başlıkları şöyle:

“19 Ocak günü CHP’nin genel merkezinde 600 kişilik salonda bin kişi beraberdik. Hep beraber konuştuk, dertleştik, sözleştik. O gün sizlere söz verdim; elime mikrofonu her aldığımda bu haksızlığı dile getireceğim dedim. Sizlerin emeklilerin, derdini sorununu dile getirdim. Biz o meydanlarda sizlerle birlikte hep beraber Türkiye ittifakını kurduk. Biz konuştuk, biz anlattık, biz çağırdık, siz geldiniz. Kendi sorunlarınıza sahip çıktınız. Bizim mitinglerimiz birer emekli mitingine dönüştü. Bugün Ankara’da bu büyük meydanda iğne atıyorsan yere düşmüyorsa bunun sahibi sizlersiniz"

“Dinleyin bakın dünyanın en acıklı şarkısını nasıl söylüyorlar. Kaç para maaş alıyorsunuz, kaç? 10 bin lirayı duyuyor musunuz? İşte dünyanın en büyük korusunun söylediği en acıklı parçadır bu. Bu sesi ya duyacaklar ya da söz verdiğim gibi durmayacağım, susmayacağım ve sizin sesinizi mutlaka bütün Türkiye’ye duyuracağım. Hakkınızı söke söke alacağım.”

’31 Mart’ta hesap sordunuz, ilk sandıkta soracaksınız’

“Asgari ücreti 26 bin liradan 10 bin liraya düşürenlerden hesap soracağım. Bu memlekette altın hesabı şaşmaz. Bu iktidar geldiği gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi 10 bin lira 2,5 altın almıyor. Yani her emeklinin cebinden çantasından her ay 5,5 çeyrek altını çalan bir düzen var. Emekliyi bu hale getirenlerden 31 Mart’ta hesap sordunuz, sesinizi duymazlarsa hesabını ilk sandıkta soracaksınız.”

‘Emeklilik ana sütü gibi helaldir’

“Emeklilikte kademe bekleyenler de var onların da sesini duyuracağız. Aynı zamanda Bağ-Kurlu olduğu için Çukurova’da pamuk, Ege’de tütün, Karadeniz’de çay yapıp ama vaktiyle kuponunu kaybedenler, mevcut belgesi kabul edilmeyenler var, onlara da emeklilik ana sütü gibi helaldir. Onların haklarını da haykıracağız. Aramızda mavi bereleriyle kahramanca canlarını ortaya koyan emekli astsubaylar var. Astsubaylar emekli olamıyor, çünkü çocuk okuyor, ev kira emekli olunca maaş yarıya düşüyor. O yarıya düşen maaşla geçinemeyeceği için emekli olamıyor. Yaşı dolduğunda da sefalete sürükleniyor. Onlara minnet borçluyuz."

‘IMF’in hayaleti aramızda’

“Sizin kimin adamı, kimin yanında olduğunuzu gösterir. 16 milyon emekli, 32 milyon çalışan toplam 48 milyon kişiye ödenen para bütçede faize ödenenden çok daha az. Ayrıca emekliler sadece toplam aylıkları milli gelirin birkaç sene önce yüzde 7’sine denk gelirken, geçen sene 4 milyonun üzerinde eklenen EYT’ye rağmen milli gelirin yüzde 5’ine düştü payları. Seçimin gittiğini görünce emekli ettiler ama o emeklilerin maaşını mevcut emeklilere ödettiler. Her türlü ekonomik krizde her türlü kemer sıkmada herkesin aklına emekliler, emekçiler, yoksullar, garibanlar geliyor. Kemeri yoksula sıktırıyorlar. Başımızda bir gulyabani var. IMF’nin hayaleti aramızda dolaşıyor. Mehmet Şimşek beni dinle, bu gulyabaniyi al saraya götür, artık biraz da zenginlerden istesin. Git buradan seni istemiyoruz, bu garibanı emekliyi bıraksın artık."

‘Emekli maaşlarını bir buçuk asgari ücrete çıkaracağız’

“Biz size el uzatıyoruz, bu eli havada bırakmayın. CHP olarak geçen seçimlerde emeklilerden en çok oy alan parti olduk. Bunun da çok önemli katkısıyla, Türkiye’nin birinci partisi olduk. Emeklilere söz veriyorum CHP’yi iktidar yapacağız. Türkiye ittifakıyla biz bu seçimleri kazanacağız. Türkiye ittifakının içindeki sosyal demokratlar, milliyetçi, Kürt, muhafazakâr demokratlar, Türkiye’nin bütün demokratları önce hükümeti alacağız sonra size hakkınız vereceğiz. Buradan ilk seçim vaadimizi açıklıyorum; İktidar olduğumuz ilk yüz gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük emekli maaşı asgari ücrete, sonra bir buçuk asgari ücrete çıkarılacaktır. Buradan Türkiye siyasetindeki herkese söylüyorum normalleşmeye Türkiye’nin ihtiyacı var ama emeklinin ekonomisi normalleşmeden Türkiye normalleşemez. Nereye çağrılırsanız, bugün olduğu gibi koşar gelirseniz, meydanları doldurursanız, bugün olduğu gibi ülkenize sahip çıkarsanız, emin olun hep birlikte çok yakında bütün dertlerden kurtulacağız.” (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.