Dolar hareketlendi! Piyasalarda son durum ne?

Dolar hareketlendi! Piyasalarda son durum ne?

Kaynak:Haber Global

Moody's’in Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe birden artırmasının ardından döviz kurlarını stabil durumunun devamı beklenirken dolar haftaya artışla başladı. Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında.

AMİDA HABER - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını bu hafta açıklayacak. Faiz kararı öncesi dolar kuru yüzde 0,87 yükselişle 33,08 TL'den haftaya başlarken, Euro/TL ise 36,05 TL'den satılıyor. Gram altın ise haftaya 2557,8350 TL ile işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yarın saat 14:00'da faiz kararını açıklayacak. Toplantı TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın yurtdışında katılacağı toplantılar nedeniyle 23 Temmuz salı gününe çekilmişti. TCMB'nin politika faizini bu ay yüzde 50'de sabit bırakması bekleniyor. TCMB, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar sıkı para politikasının süreceğini açıkladı.

Ayrıca bugün Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak. Piyasanın faiz ve enflasyon beklentilerinde iyileşmelerin devam etmesi bekleniyor.

Moody’s’in kredi notu ne kadar etkili olacak?

Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek "B3"ten "B1"e çekti, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak belirtti.

Moody's, kredi notunun yükseltme nedenleri olarak yönetişimdeki iyileşmeler ve ortodoks para politikasına kararlı dönüş gösterildi.

Moody's raporunda, enflasyonda ve iç talepte yavaşlamanın başlamasıyla gelecek aylarda ve 2025'te enflasyonist baskıların azalacağına dair güvenlerinin arttığı ifade edildi.

Moody's enflasyonun aralık ayında yüzde 45'e gerileyeceğini öngörürken, 2025 yılında ise enflasyonun yüzde 30'a gerileyeceğini öngördü. Bu rakam bir önceki raporda yüzde 38 idi.

2024/07/03/dolar.jpg

Küresel piyasalarda Biden etkisi

Küresel piyasalar ise dün ABD'den gelen haberle yeniden karıştı. Joe Biden başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i işaret etti. Dolar bu açıklamanın ardından değer kaybetti. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 104,055'e geriledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.