Dolar yükseldi Euro düştü: İşte nedeni?

Dolar yükseldi Euro düştü: İşte nedeni?
Avrupa Parlamentosu’nda AB ülkelerindeki sağ partilerin zafer elde ederek birçok ülkede birinci parti olması Avrupa’yı karıştırdı. AB’nin para birimi euro da bundan etkilendi. Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarının belli olmasıyla birlikte AB ülkelerinin para birimi olan euro son bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Piyasaların ilk açıldığı Asya’da euro, Amerikan dolarına karşı yüzde 0,3 değer kaybederek 1,0764 seviyesine geriledi.

Macron’un hamlesi piyasalar için kötü haber

ab-parlamento.jpg

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sandık çıkış anketlerine göre Avrupa Parlamentosu’nda aşırı sağdaki Marine Le Pen’in partisi Ulusal Birlik’in (RN) birinci gelmesi üzerine, parlamentoyu feshetti.

Almanya merkezli yatırım bankası Berenberg’den baş ekonomist Holger Schmieding, Macron’un seçmi kaybetmesi durumunda ulusal politikalarda söz söyleme hakkının kalmayacağını, bunun da piyasalar için kötü haber olduğunu dile getirdi.

Serbest piyasada döviz ne durumda?

euro-dolar.jpg

Serbest piyasada Amerikan Doları 32,51 TL, Euro 34,96 TL, İngiliz Sterlini ise 41,37 TL’den işlem görüyor.

Saat 08.05 itibarıyla Amerikan Doları’nın alış fiyatı 32,46 TL, satış fiyatı 32,55 TL.

Euro’nun alış fiyatı 34,93 TL, satış fiyatı 34,99 TL. İngiliz Sterlini ise 41,28 TL’den alınıp 41,46 TL’den satılıyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.