DTSO 4’üncü Grup Adayı Eren: Sıkıntı çok, çözüme adayız

DTSO 4’üncü Grup Adayı Eren: Sıkıntı çok, çözüme adayız

Diyarbakır’da 2 Ekim’de yapılacak DTSO komite üyesi seçimlerinde “Yeşil Liste” 4’üncü Grup Adayı Salih Eren, “Binaların altında imalat yapan işyerlerini şehir dışında tek bölgede toplamak istiyoruz. Sektörde sıkıntı çok, biz çözüm için adayız” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı iş insanı Salih Eren, kentte 750 kişiye istihdam sağlayan Erensan firmasının sahibi. 1994 yılında ticarete tedarik firması açarak başlayan Salih Eren, 1998 yılından bu yana ağırlıklı taahhüt işi olmak üzere, inşaat işi de yapıyor. Salih Eren yönetimindeki Erensan’ın Türkiye’nin 10 ilinde devam eden projeleri var.

dsc-3714.jpg

‘Yüzde 90 yerel istihdam’

Yerel istihdamın önemine işaret eden Salih Eren, çalışanlarının yüzde 90’ını Diyarbakır’dan seçtiklerini söyledi. Malzeme tedarikini ya Diyarbakır’dan ya da Diyarbakır firmalarının açtığı bayiliklerden temin ettiklerini belirten Eren, “Bütün yatırımımız, istihdamımız Diyarbakır için” dedi.

Sektörün 3 önemli sorunu

2 Ekim’de yapılacak Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Komite Üyesi seçimlerinde “Yeşil Liste” 4. Gruptan yeniden aday olan Salih Eren, Amida Haber’e konuştu. Eren, önceki dönemde vaat ettikleri projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kısmet olursa 3’üncü dönemim olacak. Sıkıntıları -gördüğüm için, bir nebze olsun faydalı olmak için yeniden görev almak istiyorum” dedi.

'Fiyatlarla baş edemiyoruz'

Taahhüt ve tedarik sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlatan Eren, fiyatlar ile baş edemediklerini söyledi. “10 liraya aldığımız malzemeyi 11 liraya satıyoruz, yenisini 13 liraya alıyoruz” diyen Eren şöyle devam etti: “Krediye erişim noktasında ciddi sıkıntılarımız var. A firmamız iyi bir iş yapıyor, cirosu da iyi. Bilançoda sıkıntı olduğu için kredi alamıyor. Bilançoda yaşanan sıkıntıları gidermek için Mali Müşavirler Odası ile görüşmelerimiz sürüyor. Yine firmalarımızın krediye erişim noktasında ciddi sıkıntıları var. Onları da çözmek için bankalarla, görüşmelerimiz devam ediyor. Tedarikçiler ile imalatçılar arasında, bir güven sıkıntısı var. Hem taahhüt hem tedarik işi yapan firmalar, taahhüt firmasına gidip diyor ‘ben bir iş aldım, senle bunun bağlantısını yapmak istiyorum’ Taahhüt firması, tedarik firmasına güvenmiyor. Parayı ya da malzemeyi alamazsam ne olacak diyor. Tedarik firması da diyor ki, ben imalatçı ile bağlantıyı yapamazsam, ne olacak? Şuan bu büyük bir sıkıntı. Bunu çözmek için çalışmalarımız sürecek.”

dsc-3705.jpg

‘Bina altındaki işyerleri taşınacak’

Diyarbakır’da bina altlarında imalat yapan işyerlerini, şehir dışında tek bölgede toplamak istediklerine dikkat çeken Eren, “Bunları Tekstil OSB gibi toplu bir bölgeye taşımak istiyoruz. Sektör bazında bütün firmalar aynı yerde olursa, birinin bir ihtiyacı olduğu zaman firmalara daha kolay ulaşacaktır. İmalat ve tedarik firmalarını bir bölgeye düşünüyoruz. Mobilyacılar örneğin, Diclekent bölgesinde ciddi bir kira gideri ile karşı karşıya. Bunları bir bölgeye taşımak istiyoruz. Mermerci, hurdacıları da şehir dışına taşımak projelerimiz arasında” dedi.

Yeşil Liste 4’üncü Grup Adayı Salih Eren, kentteki yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları ile eş güdümlü çalışmak istediklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.