Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında: Anket sonuçları çıktı

Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında: Anket sonuçları çıktı

Kaynak:Bloomberg

Yeni Orta Vadeli Program (OYP) geçtiğimiz hafta açıklandı. Bu hafta ise piyasaların gözü açıklanacak faiz karararına çevrildi. TCMB’nin faiz kararı öncesi yapılan anketler sonuçları belli oldu.

AMİDA HABER – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına ilişkin Bloomberg'in yaptığı anket sonuçlarına göre, piyasa Merkez Bankası'nın faizi pas geçmesini beklenirken, kurumların büyük çoğunluğunun tahmini ilk faiz indiriminin bu yılın ekim, kasım ya da aralık ayında olacağı yönünde.

Bloomberg'in anketine katılan piyasa katılımcıları eylül toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor.

24 kurumun katıldığı ankette katılımcılar 19 Eylül’de gerçekleşecek toplantıda TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağını öngördü.

2024/05/23/enflasyon-faizzz.webp

Yıl sonu faiz tahmini

Ankette 2024 yılının sonunda politika faizi için katılımcıların tahmini yüzde 47,5 seviyesi oldu. 2024 yıl sonu faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 50 seviyesinde, en düşük beklenti yüzde 45 seviyesinde.

Anket katılımcıları faizde ilk indirim beklentilerini de paylaştı. Tahminlerini paylaşan 22 kurumdan 18’i TCMB'den ilk indirim hamlesini yılın son çeyreğini kapsayan Ekim-Kasım-Aralık döneminde bekliyor.

2024/04/26/banka-faizzz.webp

4 kurum indirim beklemiyor

Yapılan ankette 2024’te TCMB'den sadece dört kurum indirim adımı beklemiyor, diğer kurumların görüşü ise indirim olacağı yönünde.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.