MTV ikinci taksit ödemeleri için son uyarı! Süre azaldı

MTV ikinci taksit ödemeleri için son uyarı! Süre azaldı

Kaynak:Gelir İdaresi Başkanlığı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemelerine az bir süre kaldı. Araç sahiplerinin faiz ödememesi için ödemelerini son güne bırakmamaları gerekiyor.

AMİDA HABER – MTV ikinci taksit ödemelerine sadece 6 gün kaldı. Araç sahipleri ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar yapmaları gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, MTV ödemelerinin her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde yapılacağı belirtilmiş.

2024 yılı için MTV tutarları %58.46 oranında bir yeniden değerleme ile belirlenmiş olup, en düşük tutar 347 TL, en yüksek tutar ise 133.572 TL olarak belirlenmiştir.

Zamanında ödenmeyen MTV’lere faiz uygulanacak

2024/07/16/trafik-ehliyett.jpg

31 Temmuz tarihine kadar ödenmeyen MTV'ler için aylık %4.5 gecikme faizi uygulanacak. Ayrıca engelli plakalı araçların sahibinin ikamet ettiği il sınırları içinde bulunması ve yalnızca birinci derece akrabalar tarafından araçların kullanılması gerekiyor.

ÖTV ve MTV'den muaf olanlara uyarı

Engelli plakası tahsis edilen araçların, engelli kişinin ikamet ettiği il sınırları içinde bulunması gerekmektedir. Bu kural ihlal edildiğinde vergi borcu doğabilir, çünkü engelli kişinin aracı kullanmadığı varsayılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.