SGK açıkladı: Emekli maaşı zam farkları ne zaman ödenecek?

SGK açıkladı: Emekli maaşı zam farkları ne zaman ödenecek?

Kaynak:Hasan Kösen

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere Temmuz ayı zam farklarının ödeneceğini açıklayarak, 2 milyon 441 bin 795 kişinin maaşlarının artacağını duyurdu.

AMİDA HABER – SGK’nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, Emekli Sandığı'na bağlı olan emeklilerin Temmuz ayında tek maaş farkı alacağı belirtildi.

SGK her ay maaş alanların sadece Temmuz ayı farkını alacağını, üç ayda bir maaş alanların fark ödemesinin değiştiğini belirterek, Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde maaş alanların Temmuz için fark alacaklarını bildirdi.

2024/04/11/emekli.jpg

Üç aylık maaş farkları ödenecek

Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde maaş alanlar, Temmuz ve Ağustos için iki maaş farkı alacak. Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde maaş alanlara ise üç aylık maaş farkı ödenecek. Böylece her grup farklı dönemlerde farklı miktarlarda ödeme alacak.

Ödemeler nasıl ve ne zaman olacak?

SGK'nın toplam ödeme tutarının 11 milyar TL olacağı, bu tutar ile emeklilerin maaş farklarının karşılanacağı ifade edildi. Ödemelerin ise Banka ve PTT hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Emekliler maaş zammı farklarının, 26 Temmuz'da hesaplarına yatırılacağı duyuruldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.