Uzmanı açıkladı: Altın ve dolarda 18 Eylül’e dikkat!

Uzmanı açıkladı: Altın ve dolarda 18 Eylül’e dikkat!

Kaynak:TV100

Faiz indirimi beklentileriyle geçtiğimiz haftalarda yükselen fiziki altın ve dolar için uzmanlardan uyarı geliyor. Gözler ABD’den gelecek haberlere kilitlenirken, 18 Eylül tarihine dikkatler kesilmiş durumda.

AMİDA HABER – ABD’de FED’in Eylül ayında faiz kararını açıklayacağı haberlerinin ardından, dolar ve gram altın'da izlenecek stratejiler de belli olmaya başladı. Ünlü finans analisti İslam Memiş, 18 Eylül’deki FED toplantısı sonrası dolar ve altında yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirerek yatırımcılara yol haritası çizdi. Borsa İstanbul'da ise küçük yatırımcıları uyararak, "Bundan sonraki süreçte borsada yatırımcılar ve destek alanlar kazanacak" dedi.

FED’in faiz indirimi beklentisi

İslam Memiş, piyasaların FED'in faiz indirimi beklentisiyle hareketlendiğini ve fiyatlarda bir "pohpohlama" yaşandığını belirtti. FED üyelerinden gelen 25 baz puanlık faiz indiriminin yeterli olmayabileceği ve 50 baz puanlık bir indirim yapılabileceği yönündeki açıklamaların piyasalarda heyecan yarattığını ve fiziki altına geçişi hızlandırdığını ifade etti.

2024/04/16/altin-kuyumcu2.jpg

FED tüm mermileri tek seferde kullanmayacak: 18 Eylül’e dikkat!

İslam Memiş, FED'in faiz indirimi konusunda tüm "mermilerini" tek bir toplantıda kullanmayacağını ve piyasayı oyalamaya devam edeceğini öngörüyor. 18 Eylül akşamı FED'in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasının beklendiğini, ancak 50 baz puanlık bir indirimin de sürpriz olmayacağını ifade etti. FED Başkanı Powell'ın 21.30'da yapacağı basın toplantısı sonrası ise kar satışlarının başlayabileceğini ve ons altında 2515 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşanabileceğini belirtti.

2024/07/03/dolar-altin.jpg

Altın fiyatlarındaki beklenti nedir?

İslam Memiş, ons altın fiyatlarının yıl sonuna kadar 2.600 dolar seviyesinde olmasını beklediğini ve jeopolitik risklerin altın fiyatlarını 3.000 dolara kadar çıkarabileceğini söyledi. Son 10 günde ons altında yaşanan 100 dolarlık yükselişin sürpriz olduğunu belirten Memiş, Merkez Bankalarının altın talebinin artmasıyla ons altının 2.000 doların altına düşmesinin zorlaştığını ifade etti.

Gram Altın 3.500 TL'yi görebilir2024/07/03/altin.jpeg

Gram altın fiyatlarının 2.788 liradan başladığı yükseliş trendini 2.850 liraya kadar taşıdığını belirten İslam Memiş, FED toplantısı sonrası ons altındaki hareketliliğe bağlı olarak gram altında da dalgalanmalar yaşanabileceğini söyledi. Yıl sonu için gram altın beklentisinin 3.000 - 3.500 TL aralığında olduğunu ve elinde altın bulunduran yatırımcıların pozisyonlarını koruması gerektiğini ifade etti.

Dolarda düşüş kalıcı olmayacak

2024/07/15/altin2.jpg

​​​​​​​Dolar kurunun 33,90 TL seviyesinden haftayı kapattığını belirten İslam Memiş, dolar endeksinin uluslararası piyasalarda zayıf seyretmesiyle dolar/TL kurunda 33,85 - 33,90 TL aralığında dalgalanmalar yaşandığını söyledi. Dolarda düşüşlerin kalıcı olmayacağı uyarısında bulunan Memiş, döviz ihtiyacı olanların bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Euro/dolar paritesinin ise önümüzdeki hafta Perşembe gününden itibaren yeni bir trend belirleyebileceğini ve piyasadaki hareketliliğe göre pozisyon alınması gerektiğini ifade etti.

Borsa İstanbul ne durumda?

İslam Memiş, Borsa İstanbul'da ise bundan sonraki süreçte "yatırımcıların ve destek alanların" kazanacağını öngördü. Küçük yatırımcıları piyasa hareketlerine dikkatli olmaları konusunda uyaran Memiş, doğru hisse senetleri seçimi ve stratejik yatırım kararlarının önemine işaret etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.