9 kişi hayatını kaybetmişti: Katliam gibi kazanın ön raporu çıktı

9 kişi hayatını kaybetmişti: Katliam gibi kazanın ön raporu çıktı

Kaynak:Sosyal medya

Ağrı firmasına ait yolcu otobüsünün Ankara’da köprü ayağına çarpması sonucu meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü kazaya ilişkin ön rapor çıktı. Şoförün kurallara riayet etmediği ve doğrudan kazada etkisinin olduğu belirtildi.

AMİDA HABER- Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ön rapor yayınlandı. Soruşturmayı yürüten Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep edilen bilirkişi raporu, soruşturma dosyasına alındı.

Asıl rapor savcılığa sunulacak

Raporda, Plaka Tanıma Sistemi ve Elektronik Denetleme Sistemi kayıtlarının incelendiği ve otobüste teknik arıza ve kusurun bu aşamada görülmediği, buna ilişkin incelemelerin detayının asıl raporda yer alacağı belirtildi. Raporda, kazada ölen şoför Çetin Karayel'in, şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmediği ve doğrudan kazaya etkisinin olduğu belirtildi. Bilirkişi heyetinin ayrıntılı incelemeden sonra asıl raporu savcılığa sunacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ağrı’dan İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, 9 Ağustos'ta sabah saatlerinde Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında köprü ayağına çarpmıştı. Kazada 9 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.