Diyarbakır Et ve Süt Kurumu mağazası hakkında Başkandan açıklama

Diyarbakır Et ve Süt Kurumu mağazası hakkında Başkandan açıklama
Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıl Kayapınar Belediyesine ait arsa üzerinde yapılan Et ve Süt Kurumu satış mağazasının kapatılacağı iddia edildi. Amida Haber’e konuşan Belediye Eş Başkanı Berivan Sincar, kurumla görüşme içinde olduklarını söyledi.

Diyarbakır Et ve Süt Kurumu mağazası hakkında Başkandan açıklama

Kayyım tarafından yönetilen Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi, geçtiğimiz yıl belediyeye ait arsa üzerinde Et ve Süt Kurumu satış mağazası açmıştı. Bu kapsamda Belediye ile Et ve Süt kurumu arasında satış mağazasının açılması için protokol imzalanmıştı.

Protokol iptal edildi iddiası

İddiaya göre, maddi durumu düşük olan vatandaşların tercih ettiği satış mağazası protokolü belediye meclis kararıyla iptal edildi. Alınan kararla birlikte satış mağazası yerinin kapatılacağı, alanın kadınlar için kullanılacağı iddia edildi. Yaklaşık bir yıldır mağazadan uygun fiyatta et ürünleri alan vatandaşlar, yeni belediye yönetiminden kararın geri alınmasını talep etti.

Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Berivan Sincar, mağazanın kapatılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Diyarbakır Et ve Süt Kurumu mağazası hakkında Başkandan açıklama

‘Kapatmak gibi bir derdimiz yok’

Sincar şöyle konuştu, “Orası kadın alanı olduğu için yeni bir protokol süreci yürüteceğiz. Süt ve Süt Kurumu ile görüşme içerisindeyiz. Şu an iptal durumu yok bir yenilemeye gideceğiz. Yerle ilgili farklı bir sorun var. Süreci biraz daha sürdürüyoruz. Komple kapatmak gibi bir derdimiz yok. Sadece yerle ilgili bir değişiklik söz konusu. Kadına özgü bir alan olduğu için belki kadın çalışanlar sürdürebilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.