Ege yangına teslim: Yayılarak devam ediyor

Ege yangına teslim: Yayılarak devam ediyor

Kaynak:Haber Merkezi

İzmir, Manisa, Aydın ve Uşak'taki yangınlar yayılarak devam ederken, günün ilk ışığıyla birlikte müdahaleler başladı.

AMİDA HABER- İzmir Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde 15 Ağustos'ta başlayan orman yangını 4'üncü gününde sürüyor. İzmir Valisi Süleyman Erban yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve yerleşim yerlerini tehdit etmediğini açıkladı. Öte yandan İzmir'in Urla, Çeşme, Bayındır, Tire ve Menderes ilçelerinde de yangınlar sürüyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle bölgedeki bir sitenin tahliye edildiğini söyledi.

Yangınlar büyüyerek devam ediyor

izmir2.jpg

Çeşme’nin Ildır Mahallesi'nde dün başlayan yangın, rüzgârın etkisiyle büyüyerek Gerence Körfezi'ne kadar ulaştı. Yerleşim bölgelerini tehdit eden alevler nedeniyle tahliyelere devam ediliyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürürken, yurttaşlar güvenli alanlara yönlendiriliyor. Menderes’in Şaşal Mahallesi'nde çıkan yangın devam ediyor. Yangın Tahtalı Barajı'nın bulunduğu bölgeye sıçrarken, söndürme çalışmaları sürüyor. Tire’nin Karateke Mahallesi'nde de çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Günün ilk ışıklarıyla müdahale başladı

Bayındır ilçesi Elifli Mahallesi’nde 16 Ağustos gecesi kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle dün akşam yeniden başladı. Aynı zamanda, Bayındır’ın Söğütören Mahallesi’nde de yangın hızla büyürken, köy halkı, kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışıyor. Yangının İzmir-Bayındır yoluna sıçraması sonucu, Tire-Bayındır yolu güvenlik amacıyla geçici olarak trafiğe kapatıldı. İlçedeki her iki yangına da müdahale sürüyor.

Manisa

Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi'nde 14 Ağustos'ta çıkan ve Cuma günü Salihli ilçesine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Gördes'in Boyalı, Karayakup, Çağlayan, Yeniköy, Malkoca ve Dalkara, Mahalleleri ile Salihli'nin Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır, Gölmarmara'nın Yunuslar ve Çamköy Mahallelerini etkileyen yangında, ormanlık alanların yanı sıra tarım alanları da zarar gördü.

Aydın

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle Muğla Kavaklıdere’ye ulaşan yangına kontrol altına alınamadı.

Uşak

Öte yandan Uşak’ın Eşme ilçesine bağlı Dereli Mahallesi'nde otluk alanda yangın çıktı. Ormanlık alana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yayılarak süren yangın Manisa sınırını aşarken, Uşak sınırındaki Sarıgöl ilçesinin Şeyhdavutlar köyü ve köye bağlı Demirciler'in tedbir amaçlı boşaltıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.