Yavaş'tan "Türkiyeli" çıkışı: Türk'ün Türk'ten başka dostu yok

Yavaş'tan "Türkiyeli" çıkışı: Türk'ün Türk'ten başka dostu yok

Kaynak:halk tv

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Milliyetçi söylemlerini sürdürerek Kürtlerin tepkisini almaya devam etti.

AMİDA HABER- Keçiören Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) iş birliğiyle Keçiören Gül ve Lavanta Bahçesi'nde "Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni" düzenlendi. Şölene, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta katıldı.

'Türk'ün Türk'ten başka dostu yok'

16 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi 6'lı Masa'nın ortak adayı olarak geçen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Milliyetçi söylemlerle tekrardan gündeme geldi. "Türkiyeli", "Anadolulu" gibi kavramların uydurma olduğunu söyleyen Yavaş, "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" ifadelerini de kullandı. Yavaş, son olarak "Ne Mutlu Türküm diyene" diyerek sözlerini tamamladı.

mansur.jpg

Kürtlerden onay alamamıştı

Adaylığının tartışıldığı dönemde Kürtlerden oy alıp alamayacağı yoğun tartışılan Mansur Yavaş'ın MHP kökenli olması ve Milliyetçi söylemlerinden dolayı adaylığına sıcak bakılmamıştı. Güneydoğu'ya negatif bakışıyla gündemden düşmeyen Mansur Yavaş'ın "Türkiyeli", "Anadolulu" gibi kavramların uydurma "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok" söylemlerine nasıl tepkilerin geleceği merak ediliyor.

Yavaş'ın son konuşması şöyle:

"Şunu mutlaka bilmemiz gerekiyor. Altaylardan Tuna’ya kadar Türkçe konuşarak her yere varabiliyorsunuz. Ve bu Türk Cumhuriyetlerini geldiğiniz zaman orada dinlediğiniz bir hikayeyi aslında bildiğinizi, orada anlatılan bir efsanenin burada konuşulduğunu, dolayısıyla aslında ortak kültürün Orta Asya'dan yayılıp dünyanın her yerine yayıldığını görüyorsunuz.

Artık Türkiyeli Anadolulu gibi uydurma kavramları konuşulmaya başladı. Kimileri rahatsız olmasın kimi de bundan memnun olsun diye Türk kültüründen gocunmaya başladılar. Hatta biri çıktı, ‘Türk diye bir şey yok’ dedi. Oysa Altaylardan Tuna’ya kadar işte burada gördüğümüz bütün temsilcileri, bütün Cumhuriyetler Türklüğünü yaşıyorlar.

mm.jpg

'Ne mutlu Türküm diyene'

Çünkü son yaşananları gördük ki Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. En ufak bir şeyde rakipleri destekliyorlar. Bir olmak zorundayız iri olmak zorundayız diri olmak zorundayız. Onun için hem bu şekilde kültürel çalışmalarla hem de siyasi çalışmalarla inşallah birlik ve beraberliğimizi arttırmak durumundayız. Bugünkü buradaki hazırlık TÜRKSOY ve Keçiören Belediyemizin birincisini yaptığı Türk dünyası şöleni çok önemli bu açıdan. İnşallah Keçiörenliler ile Mesut Başkanım bir gün Türk kardeşlerinin yanında götürür. Buradan bir ekiple Türkiye'deki şu anda yaşanan kültürü oraya tanıtma fırsatı bulur.

Türklüğünden utananlara inat söylüyorum, Ne Mutlu Türküm diyene.

Kaynak: Halk TV

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum