7.5 yıl sonra ilk kucaklaşma: Süreç kapıya dayandı!

7.5 yıl sonra ilk kucaklaşma: Süreç kapıya dayandı!
Kobani davası kapsamında tahliye olan Kürt siyasetçiler Gülten Kışanak, Ayla Akat Ata ve Sabahat Tuncel 7.5 yıl sonra ilk kez halkla bir araya gelerek kucaklaştı.

AMİDA HABER- Kobani davasının 16 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında tahliye olan siyasetçiler Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü binasında halkla bir araya gelerek “geçmiş olsun” ziyaretlerini kabul etti. 7.5 yıl sonra ilk kez Diyarbakır’a gelen Kışanak, Ata ve Tuncel kendilerini ziyaret etmeye gelenlerle kucaklaştı, duygulu anlar yaşandı.

690x390cc-amd-20-05-2024-kurt-kadin-siyasetciler-karislama1.jpg

Ziyarette konuşan Gültan Kışanak, Diyarbakır’da birlikte olmanın güzel olduğunu belirtti.

‘Çözüm kapıya dayandı’

Kışanak, “Kürt sorunun da bir barış siyasetinin artık arifesindeyiz diye düşünüyorum. Bunun yolunun mutlaka açılacağını ve bunun da bizlerin ve sizlerin ve hakikatin peşinden koşanların başarısı olacak. Kürt sorunun barışçıl ve siyasi çözümü artık kapıya gelip dayanmıştır. Bugüne kadar izlenen savaş politikalarıyla devam etmek imkansızdır. Hiç kimsenin hayrına ve iyiliğine değildir. Bu ülkenin ortak iyiliği için ortak aklı inşa etme dönemine giriş yaptığımız düşünüyorum” dedi. Kışanak şöyle devam etti, “Kürt sorunun barışçıl, demokratik çözümü artık kapıya dayanmıştır. Bugüne kadar izlenen savaş politikaları ile yola devam etmek artık imkansızdır. Ortak iyilik için ortak inşa dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Belki tahliye olduk ama gerçek anlamda özgürlüğe kavuşmak için ciddi yolumuz var. Bunun için sizlerle mücadele edeceğiz. Halkın demokratik halklarını kullandığı, çözüm önerilerini tartıştığı süreci yaşayacağız. Biz yaş alamayan gençler olarak genç yoldaşlarımızla yürümek istiyoruz. Genç yoldaşları da bizlerle buluşmaya davet ediyorum. Cezaevinde tutsak olan tüm arkadaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Bu kapıları hep beraber açacağız” dedi.

Tuncel: Türkiye’yi hak ettiği yere taşıyacağız

kucaklasma1.jpg

Sebahat Tuncel ise şunları söyledi, “ Barış herkesin talebi ise bunu birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’yi bu kadar karanlığa sürdüler. Bugün ise AKP en zayıf halindedir. Haritanın renginin değişmesi, ülkedeki adalet, barış talebidir. Bunu hep birlikte örgütlemeliyiz. Demokrasi güçleri, aydınlar, kadınlar, ekoloji hareketi, bu sistemin yok saydığı, baskı uyguladığı herkesin yan yana gelmesi gerekiyor. Onlar dayanışmayı suç mu görüyor biz dayanışmayla Türkiye’yi hak ettiği yere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

‘Bu sürece son vermek boynumuzun borcu’

ayla.jpg

Son olarak söz alan Ayla Akat Ata’da, “Kısmi bir özgürlük yaşıyoruz ama yaşadığımız süreçler sahte olmaya devam ediyor. Benden önce alınmış bırakılmış arkadaşlarımız var. Bu sürece, bu yanlışa son vermek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.