Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘Kobani’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘Kobani’ açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davasında çıkan kararlarla ilgili, “Demokrasilerde, şiddete, şiddet çağrısına yer yoktur, istinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz” dedi.

AMİDA HABER- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kobani davasında dün çıkan cezaların sorulması üzerine Tunç şunları söyledi: “6-8 Ekim olayları 35 il, 96 ilçede büyük bir tahribata neden oldu. 37 vatandaşımız, Yasin Börü ve arkadaşları kurban eti dağıtırken katledildiler. Okul, işyeri ve evlerin taşlandığı saldırılarla karşı karşıya kaldık. Dün karara bağlanan dava ile ilgili olarak da mahkeme kararı açıkladı. HDP’nin halkı sokağa çıkarması ile ilgili başlatılan soruşturma ve davaya dönüştü.

'İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz'

2024/05/16/kobani-davasi.jpg

Davada yargılanan 108 sanığın 72’si firari. 36 sanıktan 18’i tutuklu, 18’i adli tutuklu yargılanıyor. 24 kişi hakkında TCK’nın 302’inci maddesinden cezaları açıklandı. 12 sanık hakkında beraat kararı verildi. Beraat edenlerin tahliyesine dün akşamdan itibaren başlandı. Bu tür olayların ülkemizde bir daha meydana gelmemesi için, mücadelemiz sürecek. Terörün her türlüsüyle mücadele edeceğiz. Bu tür çirkin olayların bir daha gerçekleşmemesi bütün temennimiz. Demokrasilerde, şiddete, şiddet çağrısına yer yoktur. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz.”

Ayhan Bora Kaplan soruşturması

Ayhan Bora Kaplan soruşturması hakkında da konuşan Bakan Tunç, “Soruşturmayı bekleyeceğiz, sonucu birlikte göreceğiz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.