AK Partinin iki numaralı isminden ‘çözüm süreci’ açıklaması

AK Partinin iki numaralı isminden ‘çözüm süreci’ açıklaması

Kaynak:T24

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeni bir ‘çözüm süreci’ tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bizim öyle bir şeyimiz yok. Bizim hedefimiz var, gündemimiz var. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz" dedi.

AMİDA HABER - AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

Ala, "Yeni çözüm süreci geliyor" şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bizim öyle bir şeyimiz yok. Bizim hedefimiz var, gündemimiz var. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz. Meclis'te de herkes yan yana oturuyor. Her gün konuşuyor." dedi.

‘Hedefimiz sivil bir anayasa ’

efkan-ala-2.jpg

Türkiye'yi samimi ve gerçekçi politikalarla bir üst lige taşımak istediklerini ve herkesin buna katkı verebileceğini anlatan Ala, Türkiye Yüzyılı hedefine değinerek, bunun önemli kaldıracının "yeni sivil bir anayasa" ve "reformlar" olduğunu söyledi. Bunu eş zamanlı, çok alanlı "yapısal reformlar" olarak niteleyen Ala, "Bunun idari, yasal düzenlemeleri olacak. Anayasa tartışmaları olacak." ifadelerini kullandı.

Yapısal reform çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ala, toplantıların devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Siyasi, sosyal, ekonomik, enerji, hukuk, demokrasi ve gıda güvenliği alanlarında, vatandaşa sunulan güvenlik hizmetinin kalitesinin yukarıya çıkarılması, yargının hızlandırılması, cezasızlık algısının ortadan kalkması, etkin bir ceza infaz ve hukuk güvenliği sistemi, öngörülebilirlik gibi ilkeleri hayata geçirecek ince işçilik gerektiren bir reform dönemine girilecek."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.