Aynı binanın bir bölümüne az diğer bölümüne ağır hasar raporu!

Aynı binanın bir bölümüne az diğer bölümüne ağır hasar raporu!
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde projede iki blok görünen ve tek girişi olan kaçak apartmanın bir kısmına “ağır” bir kısmına “az hasar” raporu verildi. Rapor düzeltildi ama aileler 10 gün boyunca, “az hasarlı” denilen “ağır hasarlı” evde yaşadı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ı vuran Maraş depreminin yaralarının sarılması için çalışmalar sürerken, hasar tespit çalışmasına yönelik tartışmalar da bitmedi. Şimdiye kadar 10 bini aşkın itiraz dilekçesi verildi. Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Danış 2 Apartmanı, imar izni alamadığı için 1990’lı yıllarda kaçak bir şekilde inşa edildi.

Projede iki blok

dsc-9415.jpg

Projede iki blok görünen apartman, projenin aksine tek blok olarak inşa edildi. Her katında 4 dairenin yer aldığı apartmanda toplamda 30 daire bulunuyor. Depremden etkilenen apartmanda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hasar tespit çalışması yürüttü. Apartman projede iki blok göründüğü için ekipler, bir tarafına “az hasarlı” bir tarafına “ağır hasarlı” raporu verdi.

‘Az hasarlı’ 10 gün yaşadılar

dsc-9426.jpg

Girişi tek kapıdan yapılan apartmanın “az hasarlı” raporu verilen bölümüne depremden sonra yerleşen aileler, 10 gün boyunca evde yaşadı. Altında bir de fırının olduğu apartmanın “az hasarlı” bölümünde oturanlar bir süre sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne “yeniden incelensin” başvurusu yaptı. Yapılan ikinci incelemede, “az hasarlı” denen bölüme, kolondaki etriyeler eğildiği için “ağır hasar” raporu verildi.

‘10 gün ölümle burun buruna’

Amida Haber’e konuşan bina sakinlerinden Feyat Zümrüt, “Meğer binamız ağır hasarlıymış. Bir tarafına az bir tarafına ağır hasar raporu verildi. Biz az hasarlı denen tarafta 10 gün çoluk, çocuk yaşadık. Sonra binanın girişinin tek olduğunu bildiğimiz için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurduk. Gelip yeniden incelediler, az hasarlı dedikleri bölüme de ağır hasar raporu verdiler. 10 gün ölümle burun buruna yaşamışız” dedi.

dsc-9434.jpg

‘Tapusu yok’

Apartmanın tapusuz olduğunu belirten Zümrük, “Çoluk çocuğumuzun rızkından arttırarak bu evi aldık. Tapumuz yok. Bu bina yıkılırsa hiç birimiz bir hak talep edemeyeceğiz. Sokakta kalacağız” diye konuştu. Zümrüt, yetkililerin sesine kulak vermesini istedi.

Haber: Gönül Morkoç-İlyas Akengin-özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.