Bahçeli sormuştu: Özgür Özel’den ‘Kürdistan’ açıklaması

Bahçeli sormuştu: Özgür Özel’den ‘Kürdistan’ açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin olağan Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Özel, MHP lideri Bahçeli’nin ‘Kürdistan’ sorusuna da yanıt verdi.

AMİDA HABER- CHP Genel Başkanı Özgür Özel Partisinin Olağan Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Özel’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

ozgur-ozel1.jpg

"Cumartesi Annelerinin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın, hak arama mücadelesinin önünde durmayın ve o acıyı yaşatanlara değil yaşayanlara duygudaş olun, bu ülkedeki bu ayıbı ortadan kaldırın."

"(Kobane Davası) Davanın iddianamesi uzun zamandır siyasilerin savcılara dikte ettirilmesi ile yazdırılmıştı."

"Ne Demirtaş ne bir başkası hakkında Yasin Börü'nün ölümüyle bağlantı bulunmadı."

"Erdoğan'ın yatsın dediklerini yatıran Erdoğan'ın kendi vicdanında mahkum ettiklerine ceza veren ama cezaları konuşmalardan veren, yani İstinaf, Yargıtay, olmadı AYM'nin bal gibi bozacağı bir kararı mahkeme heyeti verdi. Biz bu davanın dukuki olmadığını hep söyledik siyasi olduğunu ifade etttik etmeye de devam edeceğiz"

Bahçeli’nin ‘Kürdistan’ sorusu

CHP lideri Özel, Kobani davası kararlarına yönelik tutumu nedeniyle kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Terör mahkumlarının affını istiyor musunuz? Bağımsız Kürdistan’ın kurulmasından yana mısınız? 37 kişinin katiline verilen cezalar hukuksuz ise size göre hukuk nedir” gibi sorular yöneltmesine tepki gösterdi.

Bahçeli’nin metin yazarlarını suçlayan Özel, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili sorularla cevap verdi, “Bu iki kişinin isimleri Sinan Ateş cinayet iddianamesinde nasıl ve kimler tarafından ayıklanmıştır? Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ismin sokak ortasında ölümünden sonra ‘Kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek, taziye bildirmeyecek’ diyen hangi ikisidir, bu talimatı partiye hangi ikisi yaymıştır? Tetikçiyi kaçıran aracın ceza yemeyecek, trafikte durdurulmayacak bir statüye kavuşturulmasına hangi ikisi ya da ikisinden hangisi katkı sağlamıştır? Bugün promptera yazanlar Sinan Ateş davasının üzerine sis çöktürürken, bu ikisinin bu sisteki payı nedir? Yoksa bu sisin kendisi bizatihi bu ikisi midir? Bu dört soruyu cevaplayın, benim dört soruya bakarız” şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.