Bakan Tunç’tan İmamoğlu’na: Kimse yargıya parmak sallayamaz

Bakan Tunç’tan İmamoğlu’na: Kimse yargıya parmak sallayamaz

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir televizyon programında kullandığı 'Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan' sözleriyle ilgili konuştu

AMİDA HABER - Ankara 2 No’lu Baro Ulucanlar Cezaevi Sevgi Sokağı’nda adli yıl açılış töreni katılan Bakan Tunç, gündeme dair açıklamalarda bulunarak İBB Başkanı İmamoğlu’nu bir televizyon programında sarf ettiği sözleri eleştirdi.

‘Diyarbakır artık bir kültür merkezi haline geldi’

Konuşmasına yargı mensuplarının yeni yargı yılını kutlayarak başlayan Tunç, “Şu anda bulunduğumuz mekan eski bir cezaevi ülkemizin nereden nereye geldiğinin bir göstergesi Ulucanlar, Diyarbakır artık bir kültür merkezi haline geldi. O acı hatıraların yaşandığı bir yerden, bugün panellerin yapıldığı demokrasinin konuşulduğu, kültürel etkinliklerin yapıldığı bu güzel mekanlara gelmiş olduk” dedi.

‘Uygunsuz bir davranış’

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, İmamoğlu'nun bir televizyon programında kullandığı 'Ceza mı keseceksiniz, hodri meydan' sözlerine tepki gösterdi.

Tunç, "Görülmekte olan bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Uygunsuz bir davranış. Öyle televizyon programlara çıkarak, el kol sallayarak, yargı mensupları tehdit edilemez. Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Yargı bir karar verdikten sonra, eleştiriler sonunda yargı en mükemmele ulaşır. Çıkıp oradan parmak sallayarak yargı mensuplarını etkileyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.