Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandı

Kaynak:Sosyal Medya

Son Dakika: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

AMİDA HABER - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Instagram arasında anlaşma sağlandığını duyurdu.

bakan.jpg

Bakanı Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım" mesajı yayınladı.

Mesajının ardından kameranın karşısına geçen Uraloğlu, Meta şirketiyle görüşmeler yapıldığına değinerek, "Şirket yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonunda belli kararları aldık. Öncelikle yasal uyum ve içerik kaldırma noktasında Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale gerçekleştirilecektir" dedi.

Instagram açılıyor

instagram-001.jpg

Konuşmasının ardından Uraloğlu X hesabından yaptığı paylaşımda, "Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum