Bakırhan: Geri alana kadar Hakkari’den ayrılmayacağız

Bakırhan: Geri alana kadar Hakkari’den ayrılmayacağız
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösteren Bakırhan, “Tekrar yerel yönetimleri alıncaya kadar da Hakkari’den ayrılmayacağız” dedi.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasının büyük bölümünü DEM Parti’nin 31 Mart seçimlerinde kazandığı Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ayırdı.

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin, ‘AKP-MHP ittifakının çimentosu Kürt düşmanlığıdır!’ ifadelerini kullanan Bakırhan, “Onurlu her Kürt'ün, Türk'ün, Arap'ın, Çerkes'in Türkiye'de yaşayan 85 milyonun ses çıkarma günüdür. Ses çıkarmadığımız sürece Hakkari’leri çoğaltacaklar. Boğaziçi’ne atadıkları gibi sadece belediyelere değil yaşamın her alanına kayyım atamaya devam edecekler.”

‘Düşman hukukuna artık yeter diyoruz’

tbmm-bakirhan-dem.jpg

Biz Hakkari halkıyla birlikte Van’da olduğu gibi Türkiye’nin emekçileriyle, Türkiye’nin ezilenleriyle, gerçek demokratik muhalefet ile birlikte Hakkari halkının iradesini savunmaya devam edeceğiz diyen Bakırhan şunları söyledi:

“Tekrar yerel yönetimleri alıncaya kadar da Hakkari’den ayrılmayacağımızı bir kez daha buradan belirtmek istiyorum. En sonda söylediğimi en başta söyleyeyim; Êdî bes e, artık yeter! Bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu düşman hukukuna artık yeter diyoruz. Nereye kadar bu düşmanlık?”

Normalleşme vurgusu

Siyasette normalleşme konusuna da değinin Bakırhan, “Normalleşme dedikleri nedir biliyor musunuz? Kobani Kumpas Davasında yüzlerce yıl ceza verilmesi, 28 Şubat darbecilerinin serbest bırakılmasıdır. Etki ajanlığı yasasıdır, normalleşme dedikleri seferberlik yönetmeliğinin değiştirilmesidir ve son olarak Hakkari’deki kayyım darbesidir!” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.