Bakırhan: Kürdü inkar etmenin geldiği son noktadır

Bakırhan: Kürdü inkar etmenin geldiği son noktadır
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin meclisteki grup toplantısında 16 Mayıs’ta mahkemenin kararını açıklayacağı Kobani Davası’na ilişkin konuştu.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin haftalık grup toplantısında ‘15 Mayıs Kürt Dili Bayramı’ nedeniyle Kürtçe başladığı konuşmasında, Kürt Dil Bayramı'nı kutlayarak, Kürt dil ve kültürü önünde hala ciddi engellerin olduğunu söyledi.

Konuşmasında 16 Mayıs’ta karar duruşması yapılacak olan Kobani Davası’na değinen Bakırhan, Devlet, Kürtlerden, muhaliflerden toplu intikam davalarını devreye sokarak hesap sormak istedi. Herkes biliyor ki bu davalar hukuk davaları değildir. Bu davalar siyasi intikam davasıdır. Demokratik siyaset hakkına saldırı davalarıdır. 21’inci Yüzyılda Kürdü inkâr etmenin geldiği son noktadır. Yargının kumpas kurumu olarak çalıştığı bir davayla karşı karşıyayız" dedi.

‘İki gün sonra atılan tweet yüzünden yargılanıyorlar’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Kobani Davası’na ilişkin şu ifadeleri kullandı: "2 gün sonra bir tweet atıldığı için arkadaşlarımız önceki dönem eş genel başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve onlarca HDP’li arkadaşlarımız Kobani Kumpas Davası'nda yargılanıyor. Bu dava bir kumpas kurumu olarak devrede. Bu davayı açan, kritik işlemlere imza atan hâkim ve savcıların çetelerle, mafyalarla, suç örgütleriyle nasıl bir ilişki ağı içerisinde olduklarını hep birlikte gördük. Grup toplantısında halka parmak sallayan, tehdit eden, yargıya talimat verenleri de hep birlikte gördük ve şahit olduk. Bu dava sadece bir hukuk ve yargı davası değil; aynı zamanda siyasetçilerin de karıştığı, bu davanın hakimi, savcısı ve polisi oldukları bir dava ile karşı karşıyayız".

Bakırhan konuşmasında ayrıca, "Osman Kavala’ya haksızlık yapıyorsunuz, Can Atalay’ı da HDP’li seçilmişler gibi rehin tutarak halkın iradesini hiçe sayıyorsunuz, JİTEM davalarını bir bir aklıyorsunuz" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.