Bakırhan’dan Kobani davası açıklaması: Tahliye ve beraat…

Bakırhan’dan Kobani davası açıklaması: Tahliye ve beraat…
Bugün görülecek Kobani Davası’nın karar duruşması öncesi Sincan Cezaevi Kampüsü önünde yapılan basın açıklamasında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, verilecek karara ilişkin konuştu.

AMİDA HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobani Davası'nın karar duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü görülecek.

Duruşma öncesi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yapıldı.

‘Türkiye'nin hangi yolda gideceğinin göstergesi olacak’

Bakırhan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, hukuk örgütleri ve çok sayıda kişinin toplandığı Sincan Cezaevi Kampüsü önünde, "Bu siyasi kumpas davasında verilecek kararla önümüzdeki dönem Türkiye'nin hangi hatta hangi yolda gideceğinin göstergesi olacağına hep birlikte şahitlik edeceğiz" dedi.

2024/04/27/demirtas-mizrakli.jpg

Umarım mahkeme heyeti siyasi erkten etkilenmez

Tuncer Bakırhan açıklamasındı: "Baktığınızda davanın hukukla alakasının olmadığını göreceksiniz. Gizli tanıklarla zorlama yorumlarla hazırlanan siyasi erkin hazırladığı bir kumpas davasıdır. 31 Mart'tan bir ders alınıp alınmadığını bugün göreceğiz. Bu siyasi kumpas davasında verilecek kararın aslındaki önümüzdeki dönem Türkiye'nin hangi hatta hangi yolda gideceğinin göstergesi olacağına da şahitlik edeceğiz. Umarım mahkeme heyeti siyasi erkten etkilenmez. Dosyanın içeriğine dosyadaki boş delillerle tutuklu olan arkadaşlarımızı tahliye ederler ve beraat ederler." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum