Bedelli askerlik Türkiye’nin gündeminde: Diyarbakırlılar çekimser

Bedelli askerlik Türkiye’nin gündeminde: Diyarbakırlılar çekimser
 Haber Editörü
Bedelli askerlik ücreti konusu, Google arama trendlerinde dikkat çekiyor. Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar bedelli askerlik konusunu araştırırken, Diyarbakırlıların çekimser olduğu gözlemlendi.

AMİDA HABER- 2024 yılının ikinci yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belirlenerek Temmuz itibariyle 217 bin 870 TL olarak açıklandı. Amida Haber’in Google arama verilerinden derlediği bilgilere göre, bedelli askerlik ücreti konusu Diyarbakır’da Türkiye sıralamasında oldukça geride bulunuyor. Diyarbakır trend listesinde 54. sırada yer alıyor. Bu durum, Diyarbakırlıların bedelli askerliğe temkinli yaklaştıklarını gösteriyor.

Bingöl, bedelli askerlik ücretini en çok arayan il

harita.jpg

Yeni açıklanan bedelli askerlik fiyatı, Google’da son 24 saatte en çok Bingöl ilinde arandı. Bedelli askerliğe gitmek isteyen veya fiyatını merak edenlerin Google trend listelerinde bir numaraya çektiği bedelli askerlik konusu, Türkiye’nin en çok aranan kelimesi olarak listelere yansıdı.

Niğde ve Çankırı da listede önde

Listenin ikinci sırasında İç Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti geliyor. Üçüncü sırada ise yine bir İç Anadolu kenti olan Çankırı yer alıyor.

Diyarbakır'dan sonra gelen iller

Çankırı’nın ardından sırasıyla Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, İstanbul, Bursa, Yalova, Bolu, Aydın, İzmir, Elazığ, Isparta, Tekirdağ, Edirne, Trabzon, Yozgat, Şanlıurfa, Zonguldak, Erzincan, Konya, Aksaray, Düzce, Manisa, Ankara, Afyonkarahisar, Muğla, Burdur, Rize, Kastamonu, Denizli, Eskişehir, Giresun, Sivas, Antalya, Amasya, Uşak, Nevşehir, Kütahya, Karabük, Balıkesir, Samsun, Adıyaman, Çanakkale, Çorum, Van, Kırklareli, Hatay, Ordu, Tokat, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Mersin, Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş illeri en çok aranan iller listesine girdi.

5520.jpg

Google’da en alakalı sorgular

Google’da “Bedelli Askerlik Ücreti” kelimesi aratıldığında en alakalı sorgular listesinde ilk olarak “Askerlik Bedelli Ücreti 2024” sorgusu dikkat çekiyor. Türkiye geneli olan listenin ikinci sırasında ise “Temmuz Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar” sorgusu yer alıyor. Üçüncü sırada ise “Yıllara Göre Bedelli Askerlik Ücreti” araması göze çarpıyor. Bu arama, vatandaşların bedelli askerlik ücretinin geçmiş yıllardaki fiyatının karşılaştırmasını yaptıklarını gösteriyor.

Dikkat çeken diğer sorgular

En çok dikkat çeken diğer sorgular ise “Yurtdışı Bedelli Askerlik Ücreti”, “Bedelli Askerlik Ücreti Nasıl Ödenir”, “MSB Bedelli Askerlik” ve “Bedelli Askerlik Kaç Gün” aramaları oluyor. Bu aramalar, bedelli askerliğin Türkiye gündeminde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor.

Bu veriler, son 24 saat içindeki Google Arama Motoru verilerinden derlenerek hazırlanmıştır.

Haber: Hozan Adar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.