Bir ayda 16 bin 500 Suriyeli dönmemek üzere geri gönderildi

Bir ayda 16 bin 500 Suriyeli dönmemek üzere geri gönderildi
Geçici koruma kapsamında Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü devam ediyor. Son bir ayda geçici koruma süresi biten ve ikamet izinleri olmayan 16 binden fazla Suriyeli geri gönderildi.

AMİDA HABER – Haziran ayında Geçici Koruma altındaki 16 bin 500 Suriyelinin Türkiye’nin desteklediği muhalif güçlerin kontrolündeki 4 sınır kapısı üzerinden Suriye’ye "Gönüllü Geri Dönüş"lerinin sağlandığı aktarıldı.

Suriyeli muhalif kaynakların medyaya yansıyan verilerine göre, Haziran ayında geri dönüş işlemleri tamamlanan 16 bin 500 Suriyelinin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine 4 sınır kapısı üzerinden sınır dışı edilerek geri gönderildiği bildirildi.

Bir daha geri dönmemek üzere geri gönderildiler

geri-donus-suriyelieee.jpg

Tüm belgeleri tamamlanan ve bir daha geri dönmemek üzere parmak izleri alınan Suriyeli göçmenler, Türkiye’nin desteklediği muhalif güçlere teslim edilerek geri dönüş işlemleri tamamlandı.

Son bir ayda geri gönderilen Suriyelilerin İdlib, Azaz, Tel Abyad ve Rasulayn kentlerine yerleştirildiği bildirildi.

geri-donus-suriyeli.jpg

Suriyeli aktivistler karşı çıkıyor

Suriyeli muhalif aktivistler, Türkiye’nin Suriyelileri zorla geri gönderdiğini iddia ediyor ve buna karşı çıkıyorlar. Aktivistler uluslararası topluma da çağrıda bulunarak geri gönderme sürecinin güvenlik ve yerleşim gibi sorunlar çözüldükten sonra BM kararları çerçevesinde yapılmasını talep ediyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.