Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında merak edilenler…

Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında merak edilenler…
Avusturya maçında 2 gol attıktan sonra bozkurt işareti yapan Türkiye Milli Takım oyuncusu Merih Demiral aslen Kürt mü? Anne ve babası nereli? Tüm soruların cevabı haberin detayında görebilirsiniz.

AMİDA HABER – Almanya’da oynanan Avrupa Futbol Şampiyonluk maçında Avusturya karşısında attığı 2 gol ile kendinden söz ettiren Türkiye Milli Takım oyuncusu Merih Demiral, yaptığı bozkurt işareti ele dünya gündemine oturdu. Hem Türkiye’de hem de dünyada yapılan bozkurt işareti ile ilgili sosyal medyada yoğun paylaşımlar ve yapıldı. UEFA Merih Demiral hakkında bozkurt nedeniyle soruşturma başlattı. Çünkü ülkücü hareket Avrupa’nın birçok ülkesinde “izlenmesi gereken tehlikeli ve şiddet yanlısı gruplar” olarak görülüyor.

Merih Demiral kimdir?

Kariyerine Fenerbahçe altyapısında başlayan Merih Demiral, 2016'da Portekiz alt lig takımı Alcanenense ile sözleşme imzaladı ve bir yıl sonra Sporting B takımına transfer oldu. Yaptığı bozkurt işareti ile dünya gündemine oturan Merih Demiral, Ağustos 2018'de Süper Lig ekibi Alanyaspor'a kiralandı ve sezon sonunda 3,5 milyon Avro bedelle Alanyaspor'a transfer oldu. Aynı sezon Serie A ekibi Sassuolo'ya satın alma opsiyonuyla kiralandı ve sezon sonunda 7 milyon Avro olan opsiyon kullanıldı. Beş gün sonra 19,5 milyon Avro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu. İki sezon boyunca kulübün formasını giydi ve 2019-20 Serie A şampiyonu, 2020-21 İtalya Kupası ve Süper Kupası'nda şampiyon oldu. Ağustos 2021'de Demiral, 20 milyon Avro satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiralandı. 2023'te Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli'ye transfer oldu.

merih-demiral.jpg

Merih Demiral Türk mü?

Adından söz ettiren A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral, Türk mü? Google da milyonlarca kişi bu sorunun cevabını arıyor. Peki Merih Demiral Kürt mü? Bu şekilde soru sorarak Google de arama yapan binlerce kişi bulunuyor. Ama işin aslı öyle değil. Artvin’in Arhavi ilçesinden Karamürsel’e göç eden bir aileden gelen Merih Demiral, Laz bir baba ve Boşnak bir annenin çocuğu olarak dünyaya geliyor.

merih-avusturya-turkiye.jpg

Demiral Fenerbahçe U-15 takımındayken 28 Aralık 2012 tarihinde anne ve babasının içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu annesini kaybediyor. Bu kazadan babası yaralı olarak kurtuluyor. 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile evlenen Demiral, bu evlilikten iki oğlu oluyor. Demiral stoper mevkiinde oynayan Türk milli futbolcudur. Suudi Profesyonel Ligi ekiplerinden El-Ehli takımında forma giymektedir. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum