CHP: Bizim için meşru güç Esad’dır

CHP: Bizim için meşru güç Esad’dır

Kaynak:Rûdaw

CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP MYK Üyesi Prof. Dr. İlhan Uzgel, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirerek, CHP'nin yaklaşımını ve önerilerini açıkladı.

AMİDA HABER - CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Uzgel, Suriye'de meşru aktör olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetiminin kabul edilmesi gerektiği açıklaması geldi.

CHP’li Uzgel, Türkiye'nin Suriye politikasının başlangıcından bu yana problemli olduğunu belirterek, "Komşu devlette rejim değiştirmeye çabalamamak, Türkiye'ye sınırı kapatmak, savaşın dışında kalmak ve etkilerini azaltmaya çalışmak lazımdı. Bunların hiçbiri yapılmadı" dedi.

‘Normalleşmeyi savunuyoruz’

CHP'nin Esad ile görüşme konusuna da açıklık getiren Uzgel, "Erdoğan'ın Esad ile görüşmesine karşı değiliz. Bir normalleşmeyi savunuyoruz, tüm komşu ülkelerle görüşmeyi savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rûdaw’a konuşan Uzgel, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) veya Milli Suriye Ordusu ile görüşme gibi bir önceliklerinin olmadığını belirterek, CHP'nin Suriye'deki meşru gücün Esad rejimi olduğunu vurguladı.

Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası boyutta büyük aktörlerle de görüşülmesi gerektiğini ifade eden Uzgel, "Suriye’de büyük işler de var Amerika ve Rusya'yla, yani bunu uluslararası boyutuna angaje olmadan Suriye krizi çözülemez. Gerektiğinde İran'la da görüşülür, gerektiğinde Amerika ile ve Rusya’yla da görüşülür" şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum