Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı: Suriye'deki seçimler ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı: Suriye'deki seçimler ertelendi
Suriye'nin kuzeyinde 11 Haziran'da yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelendiği duyuruldu.

AMİDA HABER - Türkiye'nin itirazları sonucu ABD Dışişleri Sözcüsü de geçtiğimiz günlerde, “Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerinde seçim koşullarının bulunmadığını" söylemişti.

karar-secim-rojava.jpg

Kuzey Suriye'de bulunan Yüksek Seçim Komiserliği bugün çıkardığı kararla, 11 Haziran’da yapılması planlanan yerel seçimlerin 8 Ağustos tarihine ertelendiğini duyurdu.

Seçim Komiserliği tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki siyasi parti ve ittifakların talebi doğrultusunda, seçimlerin demokratik ortamda yapılması için bu kararın alındığı belirtildi.

Siyasi partiler ve adayların propaganda süresinin azlığına itiraz ettikleri için seçimlerin ertelendiğini açıklayan Seçim Komiserliği ayrıca, uluslararası örgütlerin seçimleri takip etmeleri için zamana ihtiyaç duyduklarına atıfta bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

"Terör örgütünün, halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz. (DEAŞ) Bu örgüt üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz." (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.