DEM Parti sözcüsü Doğan’a yurtdışına çıkış yasağı: Havaalanından çevrildi

DEM Parti sözcüsü Doğan’a yurtdışına çıkış yasağı: Havaalanından çevrildi
Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) toplantısı için Paris'e gitmek üzere İstanbul Havaalanı’na giden DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, havalimanından yurtdışı yasağı gerekçesiyle geri çevrildi.

AMİDA HABER – DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, AKPM'nin 3 Haziran’da Paris’te düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere İstanbul Havalimanı’na gitti. Doğan’ın çıkışı havaalanı’nda milletvekili seçildikten sonra kaldırılan ‘yurt dışı çıkış yasağı’ gerekçe gösterilerek engellendi.

Yasama dokunulmazlığı hiçe sayıldı

Duvar’ın haberine göre, 19:45’teki uçağına binmek üzere 18:00’de havalimanına ulaşan ve tüm işlemlerini tamamlayan Doğan’a, uçağın kalkmasına 10 dakika kala yurtdışına çıkamayacağına dair mahkeme kararı gösterildi. Oysa Doğan’ın yargılandığı davada alınan yurtdışına çıkış yasağı kararı aralık 2023’te ‘yasama dokunulmazlığı’ gerekçesiyle kaldırılmıştı. Yasak kaldırılmış olmasına rağmen Doğan’ın yurtdışına çıkışına izin verilmedi.

aysegul-dogan-yasakiii.jpg

Doğan: TBMM Başkanı AKPM’ye katılamama nedeni izah etsin

Uçuşuna 10 dakika kala tahdit gerekçe gösterilerek uçağa binmesinin engellendiğini belirten Doğan, “Yarın Paris’te yapılacak olan toplantıya Meclis'in bir üyesi, bir milletvekili olarak katılamama nedenimi TBMM Başkanı izah etmelidir” dedi.

Doğan, 3-4 Haziran tarihlerinde AKPM üyesi olarak, Paris’te gerçekleştirilecek olan Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu toplantısına katılacaktı. İlgili oturuma AK Parti Milletvekilleri Sevan Sıvacıoğlu ve Mustafa Canbey, CHP Milletvekili Gökçe Gökçen ve SAADET milletvekili Kani Torun ile birlikte katılacaktı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.