Dışişleri Bakanlığı’ndan Merih Demiral açıklaması: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı’ndan Merih Demiral açıklaması: Kabul edilemez
Türkiye Milli Takımı futbolcusu Merih Demiral’ın bozkurtlu gol sevinci tartışılmaya devam ediliyor

AMİDA HABER - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son16 maçlarında Türkiye ile Avusturya karşı karşıya gelmişti. Türkiye’nin bir üst tura çıktığı maçta Merih Demiral’ın attığı gol sonrası bozkurt işaretiyle sevinmesi dünyanın dikkatini çekmişti.

UEFA’nın Demiral’ın gol sevinci hakkında soruşturma açması sonucu Türkiye’den peş peşe kınama açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez” denildi.

Açıklamanın devamında Alman mahkemesinin kararında değinilerek şu ifadelere yer verildi:

“Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.