Diyarbakır’da 17 İlçe için harekete geçildi

Diyarbakır’da 17 İlçe için harekete geçildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve 17 ilçenin kırsal mahallelerinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları için harekete geçti.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için yürüttüğü çalışmalarda kentin 17 ilçesinin kırsal bölgelerindeki grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, stabilize, dolgu çalışmaları gerçekleştiriyor.

Toprak işleri, alt temel yapılıyor

belediye.jpg

Ekipler, Kocaköy ilçesinde 8,3 kilometre uzunluğundaki Yazıköy-Şaklat-Yayvan mahalle yolunda toprak işleri, 8,2 kilometre uzunluğundaki Ambar-Kandiskan-Vural grup yolunda alt temel, Çınar ilçesinde yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki Ortaşar-Yöndemli mahalle yolunda alt temel, Sur Terkan bölgesi Bıro Caddesi’nde ise taş duvar imalat çalışmalarına devam ediyor.

Yurttaşların seyahat güvenliğini üst seviyeye taşımak için grup mahalle yollarında altyapı çalışmalarının ardından asfalt serim işlemleri yapılacak.

belediye2.jpg

Kent merkezindeki yollarda bakım onarım çalışması

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca merkez Yenişehir ilçesinde tahrip olan Elazığ Caddesi’nde onarım, Kayapınar ilçesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda bakım, Bedri Ayseli Caddesi’nde ise DEDAŞ tarafından yapılan kazılar nedeniyle onarım çalışması gerçekleştirdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum