Diyarbakır’da FETÖ operasyonu: Gaybubet’de saklanıyorlar!

Diyarbakır’da FETÖ operasyonu: Gaybubet’de saklanıyorlar!

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Ankara merkezli gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında yakalanan 20 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

AMİDA HABER - Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ’ye yönelik askeri sınavlarda yapılan usulsüzlükler ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan şahısların yakalanması için eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Ankara merkezli Diyarbakır, Denizli ve Kayseri illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda 4 eski askeri öğrenci toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen 6 şahıstan 5’i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 aktif polis memuru şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Gaybubet’ de saklanıyorlar

feto-operasyon1.jpg

Firari aranan şahısları yakalamaya yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde ise FETÖ'nün kadrolarında daralmaya gittiği, örgütsel sorumluluk alan şahısların firari olduğu ve 'gaybubet' adı verilen örgüt evlerinde saklandığı tespit edildi.

Belirlenen gaybubet evlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda; "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından 6 yıldan 14 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yüklü miktarda altın ve dövize el konuldu

Gözaltına alınan Z.Ü isimli şüpheli şahsın evinde yapılan aramada; örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen yüklü miktarda döviz ve altına el koyuldu. Adli mercilere sevk edilen 14 şüpheliden 12'si tutuklanırken, diğer 2 şüpheli şahsın ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.