Diyarbakır’da toplu ulaşım eziyeti: Bayram sonrası zam yapılacak mı?

Diyarbakır’da toplu ulaşım eziyeti: Bayram sonrası zam yapılacak mı?
Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ücretsiz yolu tartışma krizi devam ederken, bayram sonrası UKOME’nin bu gündemle toplanacağı ve karar vereceği öğrenildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da şehir içi ulaşımda sorunlar bitmek bilmiyor. Özel Halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan ‘ücretsiz kart’ tartışması devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Bayram sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME)’nin zam gündemi ile toplanması bekleniyor.

Özel halk otobüslerinden duyuru

8f862428-889b-42e0-a918-d797ceb0eef2.jpg

‘Kente faaliyet gösteren bazı özel halk otobüsleri, duyuru başlığı ile belediye otobüslerine şu bilgilendirme yazısını astı, “Belediye tarafından araçlarımıza bindirilen ücretsiz kartların ücreti tarafımıza ödenmediğinden ücretsiz kart binişleri durdurulmuştur. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçları ve taksilerin bağlı olduğu kooperatiflerin uzun süreden beridir devam eden zam talebi, 10 Haziran’da uzlaşıyla sonuçlanmıştı. Uzlaşı sonucu zamlı tarife minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 12 lira, tam 20 lira, Belediyeye ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde öğrenci 8 lira, tam ise 15 lira olarak belirlenmişti.

Gördük: Zamlı tarifeyi kabul etmeyin

belediye.jpg

Ancak zamlı tarifenin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, UKOME kararı çıkmadan zamlı tarife uygulanmasına karşı vatandaşları uyararak, “Zamlı tarifeyi kabul etmeyin” açıklaması yapmıştı.

UKUME toplantısı yapılacak mı?

Bayram öncesi yapılması planlanan UKUME toplantısı bayram sonrasına ertelenmişti. Erteleme kararı sonrası Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ücretsiz yolcu almayacağına dair karar almıştı. Karar sonrası ulaşımda yeni bir kriz yaşanmıştı. 26 Haziran tarihinde UKOME toplantısında bu konunun ele alınması bekleniyor. Yapılacak toplantıda zamlı tarife üzerinde yeni bir değişiklik olup olmayacağı bilinmiyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum