Diyarbakır'da yeni gelişme: Narin'i tanıyan ve gören herkesin ifadesi alındı

Diyarbakır'da yeni gelişme: Narin'i tanıyan ve gören herkesin ifadesi alındı

Kaynak:İlyas Akengin-Özel

Son dakika: Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşan Mahallesi’nde 5 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için köydeki 60 ev jandarma tarafından tek tek arandı, köy imamı da dahil yaklaşık 100 kişinin ifadesi alındı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos Çarşamba gününden beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları sürüyor. Ancak aradan 5 gün geçmesine rağmen küçük Narin’den haber yok. Tavşantepe Mahallesi’nde Narin için arama tarama faaliyetleri devam ederken son dakika gelişmesi yaşandı.

İmam dahil 100 kişinin ifadesi alındı

arama5.jpg

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen jandarma ekipleri, 100 haneli Tavşantepe Mahallesi’ndeki tüm evlerde tek tek arama yaptı. Aramalardan sonra jandarma ekipleri, aralarında Kuran Kursu hocası, Narin’in yakınları dahil köydeki yaklaşık 100 kişinin ifadesini aldı. İfadeler tek tek incelenirken, Başsavcılık kayıp Narin olayı için iki savcı görevlendirdi.

‘Tüm Bilgileri jandarmaya verdik’

arama3.jpg

Amida Haber’e konuşan köy muhtarı Salim Güran, kaybolan sekiz yaşındaki yeğeni Narin için güvenlik güçleri ve bölge halkı seferber olduğunu söyledi. 100 haneli köyde Jandarma ve diğer ekiplerin titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Muhtar Güran, “Aile olarak gerekli bilgileri jandarma ekiplerine verdik. Şuan benim bir şey söylemem doğru olmaz. Gerekli bilgileri detaylı bir şekilde jandarmaya anlattık. Tek dileğimiz yeğenim Narin’i sağ salim bulmaları. Bu vesileyle 5 gündür yanımızda olan tüm ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım güzel haber yakında gelir” dedi.

Narin için helikopterle arama yapılacak

2024/08/23/narin-gural-annesi.jpg

Öte yandan yüzlerce kişinin katıldığı arama tarama çalışmaları devam ederken, AFAD ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler helikopterle havadan tarama yapacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum