Diyarbakır’ın sıcaklarına havadan müdahale: Bahar mı geldi?

Diyarbakır’ın sıcaklarına havadan müdahale: Bahar mı geldi?
Önceki gün aniden bastıran yağış ve fırtına Diyarbakır’da hayatı olumsuz etkilerken, sabah yazın kavurucu sıcakları kenti terk ederek yerini serin bir havaya bıraktı. Meteoroloji sarı kodlu uyarıda bulundu.

AMİDA HABER - Diyarbakır'da geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları 45 dereceye kadar yükselerek adeta boğucu bir hal almış, kent sakinlerinin evlere hapsolmasına neden olmuştu.

Ancak önceki gün aniden yağan yağışlar kentte birçok yerde sel ve su baskınlarına neden olurken, yağışın etkisiyle sıcak havalar da yerini serin havaya bıraktı.

yaz-ortasi-bahar-diyarbakir.jpg

Yalancı bahar sokakları hareketlendirdi

Son günlerde sıcaklar nedeniyle vatandaşlar serinlemek için parklar, göletler ve camileri tercih ederken, yaşlılar, hastalar ve işi olmayan insanlar mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı adım atamıyordu.

Serinleyen havaların etkisiyle sokaklar gün ortasında yeniden hareketlendi. Vatandaşlar yalancı baharla birlikte kendini dışarı attı.

Diyarbakırlılar nefes aldı

diyarabkir-bahar-havasi.jpg

Önceki gün yağan yağmurun ardından, Diyarbakır'da hava sıcaklıkları 32 dereceye kadar düşerken kent sakinleri de biraz nefes aldı.

Gün ortasında dışarı çıkamayan vatandaşlar Diyarbakır'da sıcaklıkların düşmesiyle park ve bahçelere akın ederek bu serin havanın tadını çıkardı.

8 için sarı kodlu uyarı

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Diyarbakır, Malatya ve Adıyaman’ın içinde olduğu 8 il için sarı kodlu uyarı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum